Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας, από τις 13 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 με τα έργα από τις φωτογραφικές αποστολές των Mουνέμ Γουασίφ, Eντ Kάσι, Κρις Τζόρνταν και Σάιμον Νόρφολκ που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς βραβείου «Prix Pictet» το οποίο συνεχίζει τη συνεργασία του με την ελβετική τράπεζα Pictet και την Candlestar (Λονδίνο).
Το «Prix Pictet» είναι ένα παγκόσμιο βραβείο για τη φωτογραφία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της νέας χιλιετίας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της εικόνας. Ο πρώτος κύκλος του βραβείου είχε ως θέμα του το «Νερό (Water)», ο δεύτερος τη «Γη (Earth)», ο τρίτος την «Ανάπτυξη (Growth)» και ο τέταρτος τη «Δύναμη (Power)».
Στην Ελλάδα εκτίθενται για πρώτη φορά οι εργασίες των τεσσάρων προαναφερθέντων φωτογράφων στους οποίους ανατέθηκε να φωτογραφίσουν στο Μπαγκλαντές (Γουασίφ), τη Μαδαγασκάρη (Κάσι), την Κένυα (Τζόρνταν) και το Αφγανιστάν (Νόρφολκ).
Η εργασία του πολυβραβευμένου δημιουργού Νόρφολκ που παρουσιάζεται σε προβολή, παρουσιάστηκε επίσης σε προβολή στο φεστιβάλ φωτογραφίας «Les Rencontres d’ Arles» στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2013 και προγραμματίζεται να εκτεθεί επίσης στο Somerset House του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2013.
Η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει επίσης και βιντεοπροβολή με τα έργα των φωτογράφων που επιλέχθηκαν στην τελική φάση του τέταρτου βραβείου Pictet με θέμα τη «Δύναμη». Ανάμεσά τους έργα των Ντανιέλ Μπελτρά, Μοχάμεντ Μπουρουίσα, Φιλίπ Σανσέλ, Εντμουντ Κλαρκ, Καρλ Ντε Κέιζερ, Ρένα Εφέντι και Ζακλίν Χάσινκ.