Οχι μία και δύο, αλλά δεκατέσσερις σειρές περιλαμβάνει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών για τη νέα σεζόν. Τα ριάλιτι θα βρουν τον δάσκαλό τους από το δυνατό χαρτί των καναλιών, τη μυθοπλασία, η οποία έδειξε από τη χρονιά που μας πέρασε τη δύναμή της.

Ο Alpha

Ο Alpha επέλεξε να μην ακολουθήσει τη μόδα της «επιβίωσης», δείχνοντας εμπιστοσύνη στις σειρές του, και δικαιώθηκε δίνοντάς τους το πράσινο φως για μία ακόμα τηλεοπτική χρονιά.
Τι και αν τα κανάλια βγάζουν πρώτα τα δελτία ειδήσεών τους –σε ξεχωριστή κατηγορία το καθένα -, νικητής της μάχης των 20.00 αναδείχθηκε το «Ελα στη θέση μου», το οποίο κατάφερε απέναντι στα δελτία ειδήσεων του ανταγωνισμού να κατακτήσει την πρώτη θέση με ποσοστό 26,2% στο σύνολο πληθυσμού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δελτίο του ΣΚΑΪ με μια διαφορά 12,1%.
Επειτα από απαίτηση του κοινού, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» πήρε το εισιτήριο για 6η χρονιά –καιρό είχαμε να δούμε σειρά να συνεχίζει για μεγάλο διάστημα -, με την απώλεια όμως της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η οποία μας αποχαιρέτησε στο τελευταίο συγκινητικό επεισόδιο. Οι σεναριογράφοι της σειράς ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο η νέα «σύντροφος» του Βλαδίμηρου Κυριακίδη θα κάνει την εμφάνισή της στη μικρή οθόνη. Χωρίς απώλειες θα συνεχίσουν να μαλώνουν Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι. Το πιο αγαπημένο «Σόι» της ελληνικής τηλεόρασης θα προσφέρει στιγμές γέλιου για 5η χρονιά.
Με την απορία για τη σωματική ακεραιότητα των βασικών πρωταγωνιστών του μας άφησε το «Τατουάζ». Τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχιστούν ακάθεκτα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε θα διακόψουν ελέω καλοκαιριού.

Ο ANT1

Σε μια προσπάθεια να φέρει το κοινό και πάλι κοντά του, ο ΑΝΤ1 σχεδιάζει εξαρχής το πρόγραμμά του και κατεβαίνει στη μάχη της τηλεθέασης με τέσσερις σειρές. Μία καθημερινή και τρεις οι οποίες θα μοιράζονται την prime time ζώνη από Δευτέρα έως και Τετάρτη, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες ο σταθμός θα προβάλλει τον δεύτερο κύκλο του «Nomads».
Πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα προβάλλεται η δραματική σειρά μυστήριου, αργεντίνικης προέλευσης, «Επιστροφή του Λούκας». Ενας 4χρονος εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής –είκοσι χρόνια μετά η οικογένειά του σοκάρεται από την αιφνίδια επιστροφή του. Τον ρόλο της μητέρας θα υποδυθεί η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους· προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα υπόλοιπα μέλη του καστ. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Αλέξανδρος Πανταζούδης και Σπύρος Μιχαλόπουλος, ενώ τη σεναριακή επιμέλεια έχουν οι Μελίνα Τσαμπάνη, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Σταθόπουλος, Βίκυ Κουκούτση, Θωμάς Τσαμπάνης και Εύα Πανταζή.
Στα σκαριά βρίσκεται μία ακόμα καθημερινή δραματική σειρά με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες, οι οποίες για να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους φτάνουν στα άκρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε ο τίτλος ούτε οι πρωταγωνιστές.
Στη μικρή οθόνη επιστρέφει ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μαζί με τους Φάνη Μουρατίδη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και Ελένη Ουζουνίδου προσπαθούν να σώσουν την «Ταβέρνα του Πέπε» –ο τελικός τίτλος της σειράς δεν θα είναι αυτός. Τα γυρίσματα θα μοιραστούν ανάμεσα σε Μεσσηνία και Αθήνα. Το σενάριο είναι των Γιώργου Κρητικού και Μάκη Πιτταρά και η σκηνοθεσία του Ανδρέα Μορφονιού.
Τέλος, οι Σάρα Γανωτή και Νίκος Σταυρακούδης ετοιμάζουν μια οικογενειακή κωμωδία αυτοτελών επεισοδίων με αληθινές, αστείες και ανατρεπτικές ιστορίες ανθρώπων που όλο και «κάτι» μας θυμίζουν είτε από τη δική μας είτε από τις ζωές των άλλων. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχουν αναλάβει οι Πιέρρος Ανδρακάκος και Νίκος Κρητικός.

Ο ΣΚΑΪ

Υστερα από κάποιες όχι και τόσο επιτυχημένες απόπειρες, το κανάλι του Φαλήρου αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη μυθοπλασία με δύο σειρές, μία καθημερινή που θα προβάλλεται στην prime time ζώνη του σταθμού και μία εβδομαδιαία, για την οποία ωστόσο το κανάλι δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες, μια και οι συζητήσεις με τους συντελεστές συνεχίζονται. Οσον αφορά την πρώτη, πρόκειται για την κολομβιανή σειρά «Pobres rico», την «ελληνοποίηση» της οποίας έχει αναλάβει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία της ο Χάρης Μπλάτσιος. Ο μέχρι στιγμής τίτλος είναι «Πλούσιοι και φτωχοί».

Το Εψιλον

Στα χνάρια του Mega προσπαθεί να βαδίσει το Εψιλον, το οποίο μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της μυθοπλασίας. Ο «Πρίγκιπας της φωτιάς» είναι η νέα καθημερινή κοινωνική σειρά του Γιώργου Κυρίτση και του Χρήστου Δήμα (σκηνοθεσία). Ο σεναριογράφος επιστρέφει στην τηλεόραση με μια σειρά στην οποία συνηθισμένοι άνθρωποι θα έλθουν –για μία ακόμα φορά –αντιμέτωποι με ασυνήθιστες καταστάσεις. Ενας φόνος, ένα σπίτι που καίγεται, τρία θύματα και η εκδίκηση που θα γεννηθεί από τις στάχτες συνθέτουν το σενάριο της σειράς. Ανάμεσα στους συνηθισμένους αυτούς ήρωες θα βρεθούν ο Αντίνοος Αλμπάνης και η Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Επειτα από τρία χρόνια τηλεοπτικής απουσίας ο Πάνος Κοκκινόπουλος επανέρχεται στον… τόπο του εγκλήματος με το «Ου φονεύσεις». Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων φέρνει στο φως πραγματικές ιστορίες εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Το σενάριό της υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον γνωστό σκηνοθέτη να αποκαλύπτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πρωταγωνιστές μεταξύ των οποίων: Παναγιώτα Βλαντή, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Χρήστος Λούλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γεράσιμος Γεννατάς, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα και Ισαβέλλα Κογιεβίνα.
Το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει και κωμικές σειρές· το «Για πάντα παιδιά» θα είναι μια από αυτές και θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Το σενάριο είναι βασισμένο στο format της ισραηλικής κωμωδίας «Traffic Light» και την ελληνική του εκδοχή υπογράφει η Κωνσταντίνα Γιαχαλή, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κεχαγιά. Η ιστορία έχει να κάνει με τρεις φίλους οι οποίοι, παρά τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο, παραμένουν κολλητοί. Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει, με πρωταγωνιστές τους Αποστόλη Τότσικα, Τζένη Θεωνά, Νίκο Πουρσανίδη, Ελενα Ασημακοπούλου και Λεωνίδα Καλφαγιάννη.
Στο Εψιλον μετακόμισε και ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος θα σκηνοθετήσει τη χιλιανής παραγωγής κωμική σειρά «Chipe libre», με επικρατέστερο ελληνικό τίτλο το «Ελεύθερη σχέση» και πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Δήμητρα Ματσούκα και Μάριο Αθανασίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ