κλασική μουσική
Η Φιλαρμόνια στο Ηρώδειο

Η διάσημη ορχήστρα Φιλαρμόνια του Λονδίνου υπό τον Εσα Πέκα Σάλονεν δίνει συναυλία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την «Ηρωική Συμφωνία« του Μπετόβεν και αποσπάσματα από το «Λυκόφως των Θεών» του Βάγκνερ. Σολίστ, η αμερικανίδα μεσόφωνος Μισέλ Ντε Γιανγκ. Στις 2/7 στις 21.00.

Καμεράτα στο Ηρώδειο

Την Κυριακή 8 Ιουλίου θα δοθεί η πρώτη εκ των δύο συναυλιών της Καμεράτα – Oρχήστρας των Φίλων της Μουσικής στο Ηρώδειο με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου. Θα παιχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μιούζικαλ «Company» («Η παρέα») του Στίβεν Σοντχάιμ.

Young Greek Classics

Είκοσι έξι ταλαντούχοι νέοι έλληνες σολίστες παρουσιάζουν την τέχνη τους σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Κλοντ Ντεμπισί με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Πρόκειται για μια πλατφόρμα – γιορτή που πραγματοποιείται στην ανακαινισμένη αίθουσα «Αρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών («Ανοιγμα στην πόλη – Αθήνα»). Από 3 έως 6 Ιουλίου, στις 21.00.

xoρός
Μανταφούνης στην Πειραιώς

Ο γνώριμος στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Γιάννης Μανταφούνης επανέρχεται με το νέο του έργο με τίτλο «Sing the positions», το οποίο κινείται μεταξύ χορευτικής παράστασης και συναυλίας. Με βάση τη μέθοδο αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτύξει με τη Μανόν Παρέν ως μουσικοί και χορευτές, καταλαμβάνουν τη σκηνή συνδυάζοντας τραγούδια και χορευτικά συμβάντα που δημιουργούνται ζωντανά, με οδηγό το ανοιχτό σενάριο. Σύλληψη: Γιάννης Μανταφούνης, χορογραφία – μουσική: Γιάννης Μανταφούνης, Μανόν Παρέν. Από 1 έως 3 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 (χώρος Β).

θέατρο
«Αγαμέμνων» στην Επίδαυρο

Με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Αγαμέμνονα κατεβαίνει η ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου στην Επίδαυρο. Σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά – κοστούμια Κέλι Μακ Λέλαν και φωτισμούς Αλέκου Γιάνναρη. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώνη Φραγκάτου και Θόδωρος Κατσαφάδος. Στις 6 και 7 Ιουλίου, στις 21.00.

«Χοηφόροι» στη Μικρή

Το δεύτερο μέρος της «Ορέστειας» του Αισχύλου, «Χοηφόροι», παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου από την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα Vasistas. Η μετάφραση είναι του Θανάση Βαλτινού. Με τους Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινεία Τσαμάτη, Γιάννη Κλίνη κ.ά. Στις 6 και 7 Ιουλίου, στις 21.00.

«Πέρσες» στο Ηρώδειο

Η μεγάλη επιτυχία του περσινού Φεστιβάλ δίνει τη δεύτερη και τελευταία παράσταση στο Ηρώδειο, απόψε Κυριακή, σε σκηνοθεσία και μουσική δραματουργία του Αρη Μπινιάρη. Με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ατοσσας και τους Νίκο Ψαρρά, Χάρη Χαραλάμπους και Αντώνη Μυριαγκό. Στις 21.00.

Ο «Οδυσσέας» του Τζόις

Η ομάδα Elephas Tilensis του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Δέσποινας Αναστάσογλου παρουσιάζει τα κεφάλαια «Ναυσικά» και «Πηνελόπη» από τον «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις σε δική της απόδοση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία. Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Παύλος Παυλίδης, Μαρία Μούσχουρη, Βίκη Κάτσικα κ.ά. Στην Πειραιώς 260, αίθουσα Η, 1-3 Ιουλίου στις 21.00.

«Αμάρυνθος» στην Πειραιώς

Παράσταση θεάτρου – ντοκουμέντου, η «Αμάρυνθος» της Μάρθας Μπουζιούρη πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία: Τον βιασμό μιας μαθήτριας από ομάδα συμμαθητών της σε μια επαρχιακή πόλη. Παίζουν: Πολύδωρος Βογιατζής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά. Στην Πειραιώς 260, στην αίθουσα Ε, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, από 4 ως 6 Ιουλίου, στις 21.00.

κινηματογράφος
Σινεμά στον Παρθενώνα

Πιστό στο ραντεβού του κάθε καλοκαίρι, το 4ο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο Χωριό θα διεξαχθεί στον Παρθενώνα της Χαλκιδικής από την Παρασκευή 6 ως και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. Θα προβληθούν ταινίες όπως το «Limbo» (2016) της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το κινούμενο σχέδιο του Ιάπωνα Χιγιάο Μιγιαζάκι «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» (2001) και το σουρεαλιστικό αριστούργημα του Αλέν Ρενέ «Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ» (1961). Πληροφορίες στο τηλ. 69510-88836.

εκδηλώσεις
Για τον Βασίλη Τσιτσάνη

Το «Ολοι μαζί μπορούμε» παρουσιάζει στις 4 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου» στην οποία θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ικαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Λεωνίδας Μπαλάφας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μαρίζα Ρίζου, Mαρίνα Σάττι + Fones, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Αφηγητής: Γρηγόρης Βαλτινός. Προλογίζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Δημιουργικά πρωινά

Το Μουσείο Β. Παπαντωνίου ανοίγει την αυλή του για δημιουργικά σαββατιάτικα πρωινά. Χορός, κατασκευές, πλέξιμο. Το Σάββατο 7 Ιουλίου Felting (Γλυπτική μαλλιού) με την Αννα Βλασερού. Κόστος συμμετοχής: €10 η συνάντηση. Πληροφορίες στο τηλ. 27520-28947.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ