Συναυλία υπό από την πανσέληνο του Ιουνίου μαζί με παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στις εννέα το βράδυ μπροστά από το ιστορικό κτήριο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο λόφο των Νυμφών, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Hansen και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1846 ως το πρώτο ερευνητικό Ίδρυμα στην χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση μουσικής και χορού με την συμμετοχή Δανών, Ελλήνων, Νορβηγών και Γάλλων καλλιτεχνών. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί στο Αστεροσκοπείο σύνθεση εμπνευσμένη από τον χώρο και αφιερωμένη στην πανσέληνο.

Η σύνθεση θα περιέχει ήχους αστικού περιβάλλοντος ηχογραφημένους στην Αθήνα και στην Δανία, εμπλουτισμένους με τους μουσικούς ήχους των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν αλλά και των χορευτών.

Βασικό μέρος του μουσικού προγράμματος αποτελεί η δισκογραφική δουλειά του Δανού καλλιτέχνη Per Bloch υπό τον τίτλο Kokoro -που σημαίνει καρδιά στα Ιαπωνικά- και η οποία περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια με θέμα την αγάπη σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες: Δανικά, Ισλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Ελληνικά.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι σε λειτουργία από το πέρας της παράστασης ως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.