Κάποιοι καλλιτέχνες δεν το βάζουν κάτω –συνεχίζουν απτόητοι τον δρόμο τους και παλεύουν με τους δαίμονές τους…
nnn
Κάπως έτσι, τρία χρόνια μετά, η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, αναζητώντας πάντοτε το απόλυτο, την ιδανική κατάσταση και διαδικασία που θα συνενώσει ηθοποιό και θεατή, σώμα, φωνή, ήχο, τόπο και χρόνο.
nnn
Με αφορμή τον μύθο των Ευμενίδων η εμπνευσμένη καλλιτέχνις κατεβαίνει στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου και στις έξι το πρωί, ναι, στις 6 το πρωί, ξεκινά να μας λέει την ιστορία της ή μάλλον την «προσευχή της», όπως αναφέρει σχετικά.
nnn
Στις 14 και 15 Ιουλίου, χάραμα…
nnn
Ανάμεσα στον Πίντερ και στον Μολιέρο. Ο Γιάννης Χουβαρδάς μετά την επιτυχία της όπερας «Υπόθεση Μακρόπουλος» στη Λυρική ετοιμάζεται για διπλό θεατρικό παρών από το φθινόπωρο. Θα ξεκινήσει από το Θέατρο Τέχνης με τους «Παλιούς καιρούς» του Χάρολντ Πίντερ. Παίζουν η Μαρία Σκουλά, η Μαρία Κεχαγιόγλου και ο Χρήστος Λούλης. Στη συνέχεια θα μετακομίσει στο Εθνικό για τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, όπου θα σκηνοθετήσει τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ρόλο του Αλσέστ.
nnn
Ηταν το 1996 όταν ο Χουβαρδάς σκηνοθέτησε τον Μαρμαρινό στην «Ελένη» του Ευριπίδη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον επώνυμο ρόλο. Ερμήνευσε τον Θεοκλύμενο, πλάι στον Μενέλαο του Λευτέρη Βογιατζή… Ο tempora, o mores!
nnn
Παράλληλα με το «Δείπνο», που θα ανέβει στο Σύγχρονο Θέατρο, ο Στέλιος Μάινας θα παίζει και Δευτερότριτα.
nnn
Συγκεκριμένα στο Σύγχρονο Θέατρο, μαζί με την Κάτια Σπερελάκη, που έκανε και τη μετάφραση, θα παίξουν στον «Λαβύρινθο». Πρόκειται για το έργο «Tangled Garden» του Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
nnn
Ενας αλκοολικός οικοδόμος σε ανάρρωση και μια μοναχική νοσοκόμα με καλλιτεχνικές ανησυχίες που καλείται να τον φροντίσει θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική σχέση, με ανατροπές.
nnn
Ο αμερικανοκαναδός συγγραφέας και ηθοποιός Μπρους Γκουτς θα έρθει στην Αθήνα και με συμπρωταγωνίστριά του τη Λιν Βογκτ θα παρουσιάσουν το ίδιο έργο, σε αγγλόφωνη εκδοχή –μαζί με την ελληνική παράσταση. Από τον Οκτώβριο…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ