nnn
Ευτυχώς η προσεχής θεατρική σεζόν περιλαμβάνει και παραστάσεις που δεν αποτελούν άλλη μια «συγκινητική» ανάμνηση του παρελθόντος, με ηθοποιούς που δεν παίζουν ρόλους αλλά προσπαθούν να μιμηθούν συναδέλφους τους από τα παλιά…
nnn
Ευτυχώς που το θέατρο τα χωράει όλα κι έτσι δεν μας περιμένουν μόνο παραστάσεις όπου το ζήτημα είναι «ποια θα παίξει τη Βουγιουκλάκη» και «ποια τη Λάσκαρη» και ποιος θα τραγουδήσει –ευτυχώς που τον Βοσκόπουλο θα τον κάνει ο Βοσκόπουλος…
nnn
Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες είναι ο «γάμος» της Ομάδας Νάμα (Ελένη Σκότη και Γιώργος Χατζηνικολάου) με τη Λυκόφως (Γιώργος Λυκιαρδόπουλος) που βρήκε στέγη στο Σύγχρονο Θέατρο.
nnn
Ξεκινώντας από το «People, places & things» του Duncan MacMillan που θα σκηνοθετήσει η Ελένη Σκότη και όπου προς το παρόν έχουν κλείσει η Λένα Παπαληγούρα, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Γιώργος Συμεωνίδης, ο Ανδρέας Κοντόπουλος, ο Χάρης Τζωρτζάκης κ.ά. Δεύτερο έργο «Το Δείπνο» του Χέρμαν Κοχ –Μάινας, Μουρατίδης, Λέχου, Μισιχρόνη και ο Γιώργος Κοτανίδης.
nnn
Μια διαφορετική παράσταση στήνει του χρόνου ο Γρηγόρης Βαλτινός στο Ιλίσια – Βολανάκη (στο Ιλίσια θα συνεχιστεί «Το τίμημα»). Μαζί με τον Γιάννη Σαρακατσάνη θα μοιραστούν τους ρόλους στο έργο των Jeffrey Hatcher και Mitch Albom «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», μια πραγματική ιστορία που έγινε best seller. Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης.
nnn
Μια ομαδική δουλειά, από εκείνες που ξέρει να στήνει η Κάτια Δανδουλάκη (φωτογραφία), οργανώνεται στο θέατρό της. Είναι το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» της Αγκαθα Κρίστι. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
nnn
Τον πολυπρόσωπο θίασο, ξεκινώντας από την ίδια την Κάτια Δανδουλάκη, συνθέτουν, προς το παρόν, οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Ακης Σακελλαρίου, Τάνια Τρύπη, Λένα Δροσάκη, Τζένη Ρουσσέα (μια ενδιαφέρουσα επιστροφή). Τον Ηρακλή Πουαρό θα ερμηνεύσει ο Δάνης Κατρανίδης.
nnn
Εκατό χρόνια γιορτάζει ο Δήμος Καβάλας και 61 το Φεστιβάλ: εφέτος, με τίτλο «Με ΘΕΑ (θέα ή θεά) στην Καβάλα» (7 Ιουλίου – 29 Αυγούστου) το πρόγραμμα, το πληρέστερο ίσως του εφετινού καλοκαιριού, συγκεντρώνει στο Αρχαίο Θέατρο και στο Φρούριο θιάσους από την Επίδαυρο, μεγάλη και μικρή, την Αθήνα και τις περιοδείες. Με τον Θοδωρή Γκόνη στο τιμόνι, το Φεστιβάλ προτείνει και τις δικές του παραγωγές-εκδηλώσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ