ξένη μουσική
Στινγκ στο Ηρώδειο

Συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Στινγκ έχει κατακτήσει το κοινό διεθνώς και έχει πουλήσει περίπου 100 εκατομμύρια άλμπουμ, από την εποχή των Police αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης. Πολυβραβευμένος, με δέκα Grammy, δύο Brits, ένα Golden Globe, ένα Emmy και τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Μαζί του ο μουσικός Shaggy. Στις 22 και 23 στο Ηρώδειο.

KUTIMAN στο Gazarte

Ο μουσικός, συνθέτης και παραγωγός KUTIMAN έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να τζαμάρει μαζί με την 8μελή μπάντα του στο Roof Stage του Gazarte την Τετάρτη 20 Ιουνίου. Η μουσική είναι μια μείξη psychedelic, new age, afrobeat, jazz, house και ambient.

συζήτηση
Κινηματογράφος και ποίηση

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στα αγγλικά με θέμα «Κινηματογράφος και ποίηση». Συζητούν οι Ρέα Βαλντέν, Φιλ Ιερόπουλος, Tom Konyves και το κοινό. Στο
Atopos Contemporary Visual Culture (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο). Είσοδος ελεύθερη.

ομιλία
Χίτσκοκ και Βέρτιγκο

Την Τρίτη 19 Ιουνίου ο Robert B. Pippin, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και προσκεκλημένος στην Ελλάδα του College Year in Athens/ΔΙΚΕΜΕΣ, θα μιλήσει με θέμα «The Philosophical Hitchcock: Vertigo and the Anxieties of Unknowingness». Πλατεία Σταδίου 5, Καλλιμάρμαρο (τηλ. 210-7560.749 – 131).


εκδήλωση
Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων 2018

Ομιλίες και έκθεση αρχειακού υλικού για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ, το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού. Θέμα: «τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη…, που κάμνουνε –για λίγο –να μη νιώθεται η πληγή»: αφηγήσεις μέσα από τα αρχεία Υγείας. Ομιλητές: Εφη Ασημακοπούλου, Εφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου, Χριστίνα Σάρρα, Αννίτα Πρασσά, Σοφία Ε. Πελοποννησίου, Νέλλη Λάβδα. Συντονισμός: Μάκης Προβατάς. Στην Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ Δάφνης 61 στο Ψυχικό, τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.30.

συναυλία
Ντιντονάτο στο Summer Nostos Festival

Η διάσημη αμερικανίδα μεσόφωνος Τζόις Ντιντονάτο παρουσιάζει τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «In War&Peace» συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ και στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival που διοργανώνει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Παρασκευή 22/6 στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη, απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή.

όπερα
«Ιδομενέας» από τη Ραφή

Η ομάδα μουσικού θεάτρου «Ραφή» παρουσιάζει την όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου και σε σκηνοθεσία της Αμάλια Μπένετ. Η υπόθεση του έργου έχει ως πλαίσιο την πτώση της Τροίας και τα πάθη του νεαρού βασιλιά της Κρήτης. Θέμα της το χάσμα των γενεών στην αναμέτρησή τους με το παρελθόν και την Ιστορία. Ερμηνεύουν: Αναστασία Κότσαλη, Λητώ Μεσσήνη, Νικόλας Μαραζιώτης κ.ά. Στις 20, 21 και 23-25/6 στο Αρχοντικό Μπενιζέλων.

θέατρο
«Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη»

Η Ρούλα Πατεράκη συνεργάζεται με ηθοποιούς που είδαν, γνώρισαν, ερμήνευσαν ή φαντάστηκαν τα έργα της και παρουσιάζει ένα δίπτυχο, τη λευκή και την κόκκινη παράσταση, στους χώρους Β’ και Ε’ της Πειραιώς 260. Τη συγγραφή, τα κείμενα και τη δραματουργία συνυπογράφουν οι Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης, Δανάη Παπουτσή. Σκηνικά: Αγγελος Μέντης. Μεταξύ άλλων παίζουν οι: Ρούλα Πατεράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μαριάννα Κάλμπαρη. Παραστάσεις απόψε, αύριο και την Τρίτη στις 21.00.

Ο «Τίμων ο Αθηναίος» στο REΧ

Με τρεις preview παραστάσεις ξεκινά το έργο των Γουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον «Τίμων ο Αθηναίος», στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο σκηνή του Rex-Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Με τους Βασίλη Ανδρέου, Νίκο Καρδώνη, Στρατή Πανούριο κ.ά. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή (24/6), στις 21.00.

«ΜΟΜΙΧ», ετών 35

Επετειακή παράσταση για τους «ΜΟΜΙΧ» που παρουσιάζουν νέες και γνωστές χορογραφίες από το ρεπερτόριό τους με χορό, ακροβατικά, θέατρο, βίντεο και ειδικά εφέ. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, από την Τρίτη ως τις 23/6, 21.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ