Σε πείσμα των καιρών,με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, επιστρέφει στις 26 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα του νησιού, που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο προσφορά του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου, θα παρουσιαστούν και φέτος σημαντικές θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και νέων και -όπως πάντα- Ανδριωτών δημιουργών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα, που θα πρωταγωνιστήσουν στις βραδιές, είναι οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος Νταλάρας, Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Ψαρράς, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Πολέμη και Χαΐνηδες.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, υπογραμμίζει, φέτος, έμπρακτα τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, που αποτελεί άλλωστε κι έναν από τους βασικούς στόχους του. Ηδη από τον χειμώνα, ξεκίνησαν οι σχετικές δράσεις, με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από μέρους των παιδιών.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται και φέτος από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου», με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών, εθελοντών και εργαζομένων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εξής εκδηλώσεις ανά ημερομηνία:

Ιούλιος: Πέμπτη 26/7: «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά – Παιδική Σκηνή Θεατρικού Ομίλου Ανδρου. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Ανδρου.

Σάββατο 28/7: «Πέρσες» του Αισχύλου – Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Δευτέρα 30/7: Συναυλία «Αγάπη, Love, Amor» Summer 2018 Κατερίνα Πολέμη &Βαγγέλης Τούντας.Στην Πλατεία Αφανούς Ναύτη Χώρα.

Αύγουστος:Τετάρτη 1/8: Θέατρο του δρόμου«Vagor & Bellavita»-Ομάδα Dromocosmicas. ΣτηνΚεντρική Πλατεία Χώρας.

Πέμπτη 2/8: Θέατρο του δρόμου«Vagor & Bellavita»-Ομάδα Dromocosmicas. ΣτηνΚεντρική Πλατεία Κορθίου.

Παρασκευή 3/8: Θέατρο του δρόμου«Vagor & Bellavita»-Ομάδα Dromocosmicas. ΣτοΚοινοτικό Γραφείο στην Παραλία Μπατσίου.

Σάββατο 4/8: Συναυλία «Ταξιδεύοντας από την Κέρκυρα στην Ανδρο, από το Ιόνιο στο Αιγαίο» – Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Ανδρου. ΣτοΑνοιχτό Θέατρο Χώρας.

Κυριακή 5/8:Συναυλία «Classical Joy – Ιδρυμα Π.&Μ. Κυδενιέως & Κληροδότημα Δ. & Λ. Μωραίτη». ΣτοΑνοιχτό Θέατρο Χώρας.

Πέμπτη 9/8: Συναυλία Γιώργου Νταλάρα. Μαζί του οι Βιολέτα Ικαρη και ο Θοδωρής Κοτονιάς. Παίζει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Σάββατο 11/8:«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου-Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Δευτέρα 13/8:«Ερωτόκριτος» του ΒιτσέντζουΚορνάρου– Χαΐνιδες –Κι όμως κινείται.Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Πέμπτη 16/8: Παιδικό Θέατρο«Ειρήνη» του Αριστοφάνη – Ομάδα Κρίσης. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Σάββατο18/8: Συναυλία«Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ» – Ελευθερία Αρβανιτάκη και Κληροδότημα Δ. & Λ. ΜωραΐτηΑνδρου.Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό σύλλογο ΑποικιώνΑνδρου.Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Δευτέρα 20/8:«Τίμων ο Αθηναίος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Θεατρικός Ομιλος Ανδρου. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Τετάρτη22/8:«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.