Θάνος Μικρούτσικος

7 και 8 Ιουνίου, Θέατρο Βράχων
Δύο ημέρες με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τραγουδούν με τη σειρά που τους γνώρισε: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαΐδης, Μανώλης Μητσιάς, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Λευτέρης Παπαδόπουλος

25 Ιουνίου, Ηρώδειο
Λευτέρης Παπαδόπουλος: ο ποιητής, πεζογράφος, δημοσιογράφος, στιχουργός, που συντροφεύει γενιές και γενιές. Μια βραδιά με τραγούδια που έχουν ντύσει με τις μελωδίες τους οι μεγαλύτεροι έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Λοΐζος, Κουγιουμτζής, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Σπανός, Μούτσης κ.ά.) και έχουν ερμηνεύσει οι μεγαλύτεροι έλληνες τραγουδιστές.

Release Athens Festival 2018

17 Ιουνίου, Πλατεία Νερού, Φάληρο
Οι θρυλικοί Βρετανοί Jamiroquai με τον σουπερστάρ Jay Kay εμφανίζονται επιτέλους μπροστά στο ελληνικό κοινό μετά την περυσινή περιπέτειά του. Μαζί τους οι μελωδικοί ΑμερικανοίCigarettesAfterSex, ο αυστριακός μουσικός και παραγωγόςParovStelar, ενώ από την εγχώρια σκηνή συμμετέχουν οι Sillyboy’s Ghost RelativesκαιΣtellaπου θα μας κρατήσουν συντροφιά ανοίγοντας την κυριακάτικη μουσική γιορτή.

Summer Nostos Festival

17-23 Ιουνίου, ΚέντροΠολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Στο επταήμερο αυτό φεστιβάλ συμμετέχουν οι John Cale & Band, Animal Collective, Lianne La Havas, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Joyce DiDonato, Αννα Βίσση, Kronos Quartet, Stereo Nova, Onirama, Alexi Murdoch, American Ballet Theatre Studio Company, Κωνσταντίνος Ρήγος, Theater of War, Garry Kasparov, Μαριάννα + more.

Ejekt Festival 2018

23 Ιουνίου, Πλατεία Νερού, Φάληρο
Ποπ ήχοι, σε μία μόνο ημέρα, δίπλα στη θάλασσα, με τους Nick Cave & The Bad Seeds, Editors, Wolf Alice, Protomartyr και Jack Heart. Ροκ.

Calexico

3, 4 Ιουλίου, Ηρώδειο
Από την Τουσόν της Αριζόνας, οι Calexico –που πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη πόλη στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια –μετράνε πάνω από 20 χρόνια καριέρας, με φανατικό κοινό σε όλον τον κόσμο. Στη μουσική τους, κράμα από παραδοσιακούς λάτιν ήχους (mariachi, conjunto, cumbia, tejano) και κάντρι, τζαζ και post-rock, αποδίδεται ο όρος desert noir. Το νουέτο έρχεται στην Ελλάδα με επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία του, όπως τα «Stray», «Falling from the Sky», «Crystal Frontier», «Missing», «Splitter» κ.ά., αλλά και με το νέο άλμπουμ τους,«The Thread That Keeps Us», που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου.

Νάνα Μούσχουρη

5 Ιουλίου, Ηρώδειο
Επανέρχεται εφέτος με μια μεγάλη συναυλία για να μας τραγουδήσει τον «μύθο» της, που ξεκίνησε με το «Χάρτινο το φεγγαράκι» και συνεχίστηκε με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες («White Rose of Athens», «Α force de prier» κ.ά.) Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Rockwave Festival, Terra Vibe, Μαλακάσα

6 Ιουλίου
To Φεστιβάλ υποδέχεται το μεγαλύτερο ροκ γκρουπ της εποχής μας. Οι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα. To συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2002 αποτελούν οι Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley και Matt Helders.Επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας εμφανίζονται οι Alt-J και οι Miles Kane και Get Well Soon.

Scorpions

16 Iουλίου, Καλλιμάρμαρο
Tίτλος της βραδιάς: «Once in a Lifetime». Τη συναυλία θα ανοίξει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζοντας με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων Σκορπιών. Για πρώτη φορά επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δύο από τα πιο διάσημα τραγούδια των Scorpions με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας. Από τα πιο μακρόβια και εμπορικά επιτυχημένα σύνολα της ροκ μουσικής, σχηματίστηκαν στο Αννόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1965. Κυκλοφόρησαν δεκάδες άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Το «Scorpions Best» παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στη χώρα μας και το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία ξεπερνά τις 200.000.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ