Θάνος Μικρούτσικος
7 και 8 Ιουνίου
θέατρο Βράχων

Πρώτο ταξίδι για το φετινό καλοκαίρι … έτυχε ναύλος για τον Βύρωνα. Με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια του Θάνου που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί.

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρέλαβε το τραγούδι μας από τα χέρια μεγάλων συνθετών και διεύρυνε τα όρια του. Δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών και μελοποίησε στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ο κατάλογος μακρύς και χωρίς τέλος. Ρίτσος, Καβάφης, Σεφέρης, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκης, Καββαδίας αλλά και Αλκαίος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτης, Ιωάννου… Είναι λοιπόν αυτά τα τραγούδια που γεννήθηκαν απ’ αυτές τις συμπράξεις που θ΄ ακουστούν τις δυο βραδιές στον Βύρωνα.


Τραγουδούν: Χάρις Αλεξίου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπκωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη


Ωρα έναρξης: 21:00.














Swingin’ Cats
1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Roof Stage – Gazarte

Ένα χορευτικό πρόγραμμα σε retro ατμόσφαιρα που ζωντανεύει τα ασπρόμαυρα καρέ μιας μεγάλης γκάμας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μέσα από ξέφρενες swing και rock n’ roll μελωδίες, κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και πνευστά.

Το ελληνικό συγκρότημα παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι με κυρίαρχο στοιχείο την ανεμελιά παλιών και αθώων εποχών που ξυπνά τον… χορευτή που κρύβουμε μέσα μας

The Swingin’ Cats:
Εύα Τσάχρα: Φωνή
Γιώργος Ζερβός: Φωνή, Ηλ. κιθάρα
Στάθης Παρασκευόπουλος: Κοντραμπάσο
Γιώργος Κουρέλης: Πλήκτρα
Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα
Δημήτρης Καραγιάννης: Σαξόφωνο

Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
210 3460347
Ωρα έναρξης: 22:00
Η ταράτσα του Φοίβου


6, 7 Ιουνίου
Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει στην Ταράτσα του και φέτος ένα σύγχρονο πολυθέαμα με την παλιά συνταγή , με μάγους, μπουρλέσκ, κωμικούς, ντιζέζ, εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο του θεάτρου, του τραγουδιού και του stand-up comedy, μνήμες και αναφορές σε πρόσωπα και δρώμενα που όλοι έχουμε αγαπήσει. Συγκεκριμένα σε αυτό το ρπώτο διήμερο του καλοκαιριού θα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη με τους Αφροδίτη Μάνου και Μαρία Κηλαηδόνη. ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ (Μακαλιάς – Ρούμπος – Σαρακατσάνης- Αγγελόπουλος)
Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00
Ώρα εισόδου κοινού: 19:30

Γιάννης Αγγελάκας – Παύλος Παυλίδης
Σάββατο 2 Ιουνίου, Πλατεία Νερού, Φάληρο

Το έκαναν και πέρσι και το ξανακάνουν φέτος, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης στήνουν ξανά για όσους δεν χόρτασαν αλλά και όσους δεν τα κατάφεραν πέρσι, την μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής ροκ. Χαρακτηρίστηκε η συναυλία της χρονιάς. Μια συνάντηση ιστορικών διαστάσεων για την ελληνική ροκ σκηνή.
Εύα Κοτανίδη & THE APPLES
Κυριακή 3 Ιουνίου
Gazarte – Roof Stage

Eva Kotanidi & the Apples. Όταν οι Pink Martini συναντούν την Brigite Bardot και την Carmen Miranda. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, έρχονται για ένα επετειακό live στη δροσερή ταράτσα του gazarte με την υπέρχοχη θέα της πόλης και τα απολαυστικά cocktails. Ένα «Αnniversaire» με όλα τα τραγούδια που αγάπησαν τόσο οι ίδιοι όσο και το κοινό τους, νέες διασκευές αλλά και πρωτότυπα τραγούδια από το πρώτο LP της Εύας Κοτανίδη με τίτλο «Théâtrale» (2018, Music Art Lab) από το οποίο ήδη έχει ξεχωρίσει το «Habanera».


Swing, multi μουσικές ιδέες με ρυθμούς jazz, διασκευές big band, νότες από cabaret και latin καθώς και ηλεκτρονικοί ήχοι απογειώνονται μ’ ένα blend γαλλικής κυρίως, αλλά και ελληνικής, πορτογαλικής, ισπανικής και αγγλο-αμερικάνικης γεύσης. Σαν ένα πείραμα ευζωίας που καταλήγει κάθε νύχτα σε μια διαφορετική γιορτή.
Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 21:45

Ελένη Τσαλιγοπούλου
Ιανός, Τρίτη 5 Ιουνίου

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου με αφορμή «Των φίλων τα σπίτια», το νέο της άλμπουμ (Feelgood Records).

Το άλμπουμ έρχεται 7 χρόνια μετά την τελευταία προσωπική της δουλειά και περιλαμβάνει 16 τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από τις συναντήσεις που είχε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους πιο αγαπημένους φίλους της καλλιτέχνες.
Φίλους παλιούς που έχουν μοιραστεί μαζί στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας και χαράς όπως ο Γιώργος Ανδρέου, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Σταύρος Σιόλας, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Πόλυς Κυριάκου, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και ο Αριστείδης Χατζησταύρου από τους Bogaz Musique.


Και φίλους νεότερους, ήδη αγαπημένους, ταλαντούχους και αξιόλογους δημιουργούς όπως ο Αποστόλης Βαλαρούτσος, ο Κώστας Μπουντούρης, η Ελένη Φωτάκη, η Αθανασία Γιασουμή, η Ράνια Λιαρμακοπούλου.

Σταδίου 24
Ωρα έναρξης: 20:30
Leon of Athens
Πειραιώς 260 – Κήπος
Τρίτη 5 Ιουνίου

Ο Leon of Athens λίγο μετά την περιοδεία του σε Αμερική και Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας εμφανίστηκε στα SXSW (Texas) και Οkeechobee (Florida), εμφανίζεται στον Κήπο της Πειραιώς 260.Μαζί του συμπράττει μία dream team 30 γυναικείων φωνών, οι Chóres, την οποία δημιούργησε και διευθύνει η Marina Satti.

Ο Leon of Athens μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια από το άλμπουμ του XENOS, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Minos Emi, καθώς και πολλές διασκευές – έκπληξη κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή.
Τις ενορχήστρωσεις των φωνών υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, ενός από τους πιο δραστήριους μουσικούς της χώρας, που μετρά δεκάδες συνεργασίες με καλλιτέχνες της εγχώριας και της παγκόσμιας σκηνής.

Ωρα έναρξης: 22:30
Πειραιώς 260


Jazz + Πράξεις
Πάτρα
7,8,9 Ιουνίου

Με ένα πληθωρικό και υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποζημιώσει με το παραπάνω τους πολυάριθμους φίλους του το τριήμερο της τζαζ με τίτλο «Jazz+Πράξεις» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2003 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με τη διοργανωτική φροντίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων επιφυλάσσοντας μια ανεπανάληπτη γιορτή της τζαζ στο άνοιγμα του καλοκαιριού.

Ο ειδυλλιακός χώρος του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι το επίκεντρο όσων συναρπαστικών συντελεστούν με ούριο τζαζ άνεμο την Πέμπτη 7,την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου.
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο εναλλακτικός χώρος διεξαγωγής των συναυλιών θα είναι η αίθουσα «Αίγλη» στη Veso Mare.
Μεγάλα διεθνή ονόματα (Michael Wollny-Vincent Peirani, Nat Birchall Quartet, Shai Maestro) που θα εμφανιστούν μόνο στην Πάτρα και καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί θα ανέβουν στη σκηνή και θα φωτίσουν ποικίλες περιοχές του είδους από την κλασική τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό με παραδοσιακές επιρροές έως την σύγχρονη ευρωπαϊκή αλλά και την spiritual τζαζ.
Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ ανά βραδιά
22 ευρώ (ενιαίο και για τις τρεις βραδιές)
*Για κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2610-361529
Ευσταθία
Ρότα
1η Ιουνίου
Το καλοκαίρι είναι πολυτραγουδισμένο, είναι αγαπημένο, είναι … ποπ. Γι αυτό η Ευσταθία καλεί τους φίλους της σε μια μουσική παράσταση που μυρίζει καλοκαίρι στην οποία συνυπάρχουναρμονικά τραγούδια και κείμενα. Τραγούδια από τη δισκογραφία της αλλά και διασκευές, κείμενα δικά της αλλά και άλλων αγαπημένων της συγγραφέων και ποιητών.
Μαζί με τους συνεργάτες της Γιώργο Πατσιώτη , Χάρη Μπότση και Μελίνα Ντελίκου αφηγούνται καλοκαιρινές ιστορίες υπενθυμίζοντάς μας,τέλος, ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλώς μια εποχή αλλά και μια κατάσταση που πάνω από όλα υπάρχει μέσα μας.
Σόλωνος 124
(Πολυχώρος Άγκυρα)
Τηλ. 2103801033
Ωρα έναρξης: 21:30
Αλίκη Καγιαλόγλου
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κυριακή 3 Ιουνίου

Παρουσιάζει την παράσταση «Η θαλασσινή ωδή του Φερνάντο Πεσσόα και τα φάντος της εφηβείας μου», στο πλαίσιο του κύκλου «Κυριακάτικα Πρωινά» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Η ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή Φερνάντο Πεσσόα (υπογεγραμμένη από το alter ego του, Άλβαρο ντε Κάμπος) συναντά τα μελαγχολικά φάντος της Λισαβόνας, τραγούδια έντονα νοσταλγικά. Μια παράσταση που μοιάζει με ένα απέραντο τραγούδι που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

καλό σαββατοκύριακο
Σάκης Μπουλάς – Το φλασάκι