Τον Θεόδωρο Τερζόπουλο (φωτογραφία) τιμά εφέτος, αυτονοήτως και δικαίως, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Και έτσι από τις 5 ως τις 8 Ιουλίου οργανώνει αφιέρωμα στον διεθνή έλληνα σκηνοθέτη.
nnn
Θα δούμε τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στην παράσταση που ανέβασε πέρυσι στην Κύπρο –στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πάφος – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» –με έναν θίασο που συνδυάζει λαούς και έθνη και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης.
nnn
Και ακόμα το αφιέρωμα περιλαμβάνει φωτογραφική εγκατάσταση με την «Επιστροφή του Διονύσου», επίδειξη της μεθόδου του, συμπόσιο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων, καθώς και μουσική παράσταση.
nnn
Αλλωστε στους Δελφούς, το 1985, ίδρυσε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος τη θεατρική ομάδα Αττις –με την οποία και συνεχίζει.
nnn
«Μαθήματα πολέμου»: Η παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, βασισμένη στον Θουκυδίδη, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σκηνική απόδοση της Ιστορίας –και συγχρόνως μια πρωτότυπη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ιδέα.
nnn
Με εσωτερικές ανακατατάξεις κυρίως, ορίστηκε την περασμένη Τετάρτη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου –αποδεικνύοντας ότι βασικός στόχος ήταν η απομάκρυνση του Θανάση Παπαγεωργίου.
nnn
Παραμένει, ευτυχώς, ο Μιχάλης Σταθόπουλος (ως απλό μέλος) και μαζί με τον νεοεισερχόμενο Κώστα Τσιάνο, τους εκπροσώπους του ΣΕΗ Λεωνίδα Βαρδαρό και Αλεξάνδρα Γαβρίλη και τον Γιάννη Χρυσούλη από την Εταιρεία Συγγραφέων (που ήταν και στο προηγούμενο) αποτελούν τη νέα πεντάδα του ΔΣ.
nnn
Πρόεδρος ανέλαβε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Βασίλης Πουλαντζάς και αντιπρόεδρος ο Ρήγας Αξελός (εκπρόσωπος του ΣΕΗ στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο).
nnn
Και το 10ο Off-Off Athens Φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που μόλις ξεκίνησε φιλοξενεί, αισίως, 25…
nnn
Η αρχή γίνεται με τη θεατρική ομάδα «Ανάμνηση» που ανεβάζει το «Νεκροταφείο» (27-28/5) και συνεχίζεται ως τις 24 Ιουνίου με δύο παραστάσεις κάθε βράδυ.
nnn
Τη σκυτάλη παίρνει η «Ξύστρα» με το θεατρικό «Για μια φέτα πεπόνι» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Νταούλης (28-29/5). Πρόκειται για ένα έργο με θέμα την ανταλλαγή ζευγαριών και την αναμέτρηση με την αλήθεια τους μπροστά σε μια… φέτα πεπόνι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ