Κλασική μουσική από νεανικές ορχήστρες, τζαζ και world music από καταξιωμένους ερμηνευτές, ελληνική και ξένη ποπ με σύγχρονη αλλά και ρετρό ματιά από τραγουδιστές με δροσερές και αισθαντικές φωνές, έντεχνο τραγούδι: τα παραπάνω αποτελούν τον καμβά των εφετινών εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών οι οποίες θα διαρκέσουν από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.
Οι εκδηλώσεις του Καλοκαιριού του 2018 αρχίζουν με την Πέννυ Μπαλτατζή (14.6) και συνεχίζονται με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής (21.6), έναν θεσμό που αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης ήδη από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσής του (είσοδος ελεύθερη). Ο επίλογος των εκδηλώσεων του Ιουνίου ανήκει στον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25.6) που φέτος επιστρέφει στον Κήπο με τη συναυλία «Κιθάρα-φωνή». Τον Ιούλιο, τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, όπως η Αngelika Dusk (5.7), οι Minor Project (9.7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13.7). Ύστερα από την ανάπαυλα του Αυγούστου, επιστροφή
τον Σεπτέμβριο, με γερές δόσεις τζαζ από το Takis Paterelis Quartet (13.9). Οι χαλαρές φθινοπωρινές βραδιές συνεχίζονται με την Katerine Duska και τον Albin Lee Meldau (14.9) καθώς και με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (Leonard Cohen Tribute, 21.9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is. Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22.9), με προσκεκλημένους την μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.