Πόλεμος…
nnn
Και όμως: Παραδίδονται «Mαθήματα πολέμου» από σκηνής, με τον Δημήτρη Λιγνάδη (στη φωτογραφία) στον ρόλο του εμπνευστή και σκηνοθέτη αυτής της ιδιαίτερης θεατρικής παράστασης, για την οποία συνεργάζεται με τον φιλόλογο (και αδελφό του) Γιάννη Λιγνάδη και τη δρα Ανδρονίκη Μακρή.
nnn
Με αφετηρία την «Ιστορία» του Θουκυδίδη, ο Λιγνάδης μαζί με τον μουσικό Θοδωρή Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο, και μια ομάδα νέων ηθοποιών επιχειρούν να μιλήσουν για την τραγωδία του πολέμου.
nnn
Και μαζί για τη διαχρονική αγωνία του ανθρώπου να αποφύγει τα ίδια λάθη. Δύσκολο.
nnn
Δημήτρης Ψαθάς, Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος, μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη: Το μέλλον ανήκει στο παρελθόν.
nnn
Αυξάνονται και πληθύνονται οι παραστάσεις θεατρικών έργων που έγραψαν τη δική τους ιστορία μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και έτσι πέρασαν στις μέρες μας. «Χτυποκάριδα στο θρανίο», «Ζητείται ψεύτης», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πόσα ακόμα…
nnn
Σε αυτά προστίθεται η επιλογή του Γιάννη Μπέζου, ο οποίος συνεχίζει στο θέατρο Προσκήνιο και αναλαμβάνει, του χρόνου, τον πάντα επίκαιρο ρόλο του Μαυρογιαλούρου στο «Υπάρχει και φιλότιμο». Ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του, μεταξύ άλλων, παραστάσεις όπως οι πρόσφατες «Ενας ήρωας με παντόφλες» και «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», αλλά και παλιότερες –από τη «Λατέρνα» ως το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»….
nnn
Αυτό όμως που ξεχωρίζει τον Γιάννη Μπέζο είναι αγάπη του για τη μουσική και η διάθεσή του να αναζητεί μελωδικά μονοπάτια. Με τη βαθιά φωνή και το γοητευτικό του ηχόχρωμα ετοιμάζεται για δύο βραδιές αφιερωμένες στους «ποιητές της ήττας», παρέα με την κόρη του Ηρώ Μπέζου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
nnn
Οι δυο τους, στον κήπο της Πειραιώς 260, θα ερμηνεύσουν Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη.
nnn
Το ενδιαφέρον σε αυτή τη σύμπραξη βρίσκεται στον διάλογο δύο γενεών και στη διαφορετική προσέγγιση που έχουν στα πράγματα, ενώ από κάτω η σχέση πατέρα – κόρης έχει γερά θεμέλια…
nnn
Τελευταία εβδομάδα για τις «Πέτρες στις τσέπες του», με τον Γιώργο Χρυσοστόμου και τον Μάκη Παπαδημητρίου –στο θέατρο Κιβωτός. Σπεύσατε!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ