Ψαραντώνης (μαζί του η Νίκη Ξυλούρη)
Κρεμλίνο
Σάββατο 12 Μαΐου

Ο Ψαραντώνης με τη λύρα του παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από
ολόκληρη την δισκογραφία του καθώς καιανέκδοτα αποσπάσματα από τον δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».

Νέος και πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνωςκαι στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας», στο Μουσικό Αύγουστο, που διοργανώνει το 1979. Από το 1980 έως σήμερα συμμετέχει σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική.



Καραΐσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010
Ωρα έναρξης: 22:30

«Φαουστουπής» (Ρουμπελστίλτνσκιν) των αδελφών Γκριμ
Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι
Παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» www.mairivi.gr κλείνει η φετινή θεατρική σεζόν με την κουκλοθεατρική παράσταση «Φαουστουπής», την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται τις καθημερινές για σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς!!!

«Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Έγκαιρα τηλεφωνική κράτηση: 2105222181 – 6942420062

Είναι μικροσκοπικός, αναιδέστατος, αινιγματικός και σπιρτόζος.Πραγματοποιεί κάθε σου ευχή αλλά μπορεί να σου πάρει ότι αγαπάς και πιο πολύ.Είναι ένα αίνιγμα, μια τρέλα και μια ζαβολιά.Είναι ένα ψέμα που την αλήθεια κυνηγά.Το όνομα του ποιος θα το βρει;Κανείς δεν ξέρει πως τον λεν Φαουστουπή!!!

Η ιστορία του «Φαουστουπή», κατά κόσμον «Ρουμπελστίλτσκιν» χάνεται στα 1808, όταν τυχαία την ανακάλυψαν και την προσθέσανε στη συλλογή τους οι θρυλικοί παραμυθάδες αδελφοί Γκριμ.
Η προσπάθεια της κόρης του μυλωνά που πρέπει να κάνει το άχυρο χρυσάφι (!), δουλεύτηκε εντατικά από τους αδελφούς Γκριμ και εκδόθηκε τελικά το 1812.Από τότε το παραμύθι κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές. Ο Ρουμπελστίλτσκιν ταξιδεύει παντού, αλλάζοντας όνομα, γλώσσα, πατρίδα και συχνά όψη!

Το παραμύθι μιλά και για τον κίνδυνο των υπερβολικών επιθυμιών, της φιλοδοξίας και της καύχησης.
Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει την επιθυμία και την αλαζονεία του κάποια στιγμή θα συναντήσει στην ζωή του τον Φαουστουπή.

Η ιστορία…

Ένας γέρος μυλωνάς καμαρώνει για τις χάρες της κόρης του, λέγοντας ότι «άχυρο πιάνει και χρυσάφι γίνεται»,σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία.Το ακούει ο νεαρός βασιλιάς και παρερμηνεύοντας τα λόγια του μυλωνά, την κλείνει στο παλάτι του για να του φτιάξει χρυσάφι.Η μικρή κόρη απελπίζεται, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται μπροστά της ένα μικρό παράξενο ανθρωπάκι, ο «Φαουστουπής».Αυτός της υπόσχεται ότι θα της φτιάξει χρυσάφι, αρκεί …

Συντελεστές της παράστασης
Κουκλοθεατρική ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης
Κείμενο: Ισμήνη Καμπανέλλη, Μαιρηβή Γεωργιάδου
Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Μουσική: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Μουσική επεξεργασία – ενορχήστρωση: Γιώργος Παυλάκος

Εργαστήρι Μαιρηβή
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 2105222181 – 6942420062
info@mairivi.gr
www.mairivi.gr

Λεωνίδας Καβάκος – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Παρασκευή 11 Μαΐου, 20.30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ο βιολιστής και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος συμπράτει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η βραδιά αρχίζει με το απαιτητικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052 του Γ.Σ. Μπαχ και συνεχίζει με τη μαγευτική Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική», του Άντον Μπρούκνερ.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την ΚΟΑ αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, μετα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, για την Αθήνα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη &Αγλαΐας Κυριακού» και στη Θεσσαλονίκη, στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με ΝεοπλασματικέςΑσθένεις Β. Ελλάδος, «ΛΑΜΨΗ». Παράλληλα,το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει το πρόγραμμα,«Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», συνδράμοντας καταλυτικά στην υλοποίηση των συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο μουσικές βραδιέςπουπραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τον Οργανισμό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685 – 1750)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV 1052
1. Allegro
2. Adagio
3. Allegro

ΑΝΤΟΝ ΜΠΡΟΥΚΝΕΡ (1824 – 1896)
Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική»
1. Bewegt, nicht zu schnell
2. Andante, quasi allegretto
3. Scherzo: Bewegt – Trio: Nicht zu schnell, keinesfalls schleppend
4. Finale: Bewegt, doch nicht zu schnell

Λεωνίδας Καβάκος,βιολί και μουσική διεύθυνση

Συμμετέχουν:

MOYSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τ. 210 7282333


Lage Lund Trio
Gazarte
Παρασκευή 11 Μαΐου

O συναρπαστικός Νορβηγός πρωτοπόρος της jazz, Lage Lund, έρχεται με το trio του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.Αρχισε τις πρώτες live εμφανίσεις του λίγο μετά τα 13 του χρόνια κι δεν άργησε να αποκτήσει φανατικό κοινό. Το τεράστιο ταλέντο του, του χάρισε υποτροφία για το Berklee College of Music αλλά και το The Juilliard School μετέπειτα όπου «έχτισε» τις γνώσεις του, αλλά και τις μελλοντικές του συνεργασίες.
Ο βραβευμένος και αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του, παραμένει σταθερό όνομα στα Jazz clubs της Νέας Υόρκης ενώ μετράει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς Jazz σκηνής αλλά και πολυάριθμες προσωπικές δουλειές.

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
210 3460347
Ώρα έναρξης: 22.00

Galerie Δημιουργών
Μουσικοθεατρική εκδήλωση
Σάββατο 12 Μαΐου

Η Πηγή Λυκούδη, η Νένα Βενετσάνου και ο Γρηγόρης Βαλτινός παρουσιάζουν, μία μουσικοθεατρική εκδήλωση – καταγγελία ενάντια στη λησμονιά τη βία, το ρατσισμό, τη βαρβαρότητα και την απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, με ποίηση και μουσική.«Ο πόνος όλου του Κόσμου» είναι ο γενικός τίτλος της ενότητας των τραγουδιών της Πηγής Λυκούδη που θα ακουστούν. Περιλαμβάνει το κύκλο τραγουδιών σε ποίηση Γιωσέφ Ελιγιά και τη «Φούγκα του Θανάτου» του Πάουλ Τσέλαν.

Συντελεστές

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί
Δημήτρης Κοντονής Κιθάρες
Άγγελος Κουσάκης Κρουστά
Γάσπαρης Μαμμάς Κλαρινέτο
Ilirjan Mehilli Βιολί
Νίκος Χατζόπουλος Μπάσο
Την εκδήλωση προλογίζει η συγγραφέας, ποιήτρια Νίνα Ναχμία – Κοκκαλίδου

Galerie δημιουργών
Ωρα έναρξης: 21:00
Χελιδονούς 24, Κηφισιά
τηλ.:210-6251732

Athens Comedy Festival
Δημήτρης Χριστοφορίδης
Κυριακή 13 Μαΐου, 21:00
Στον πολυχώρο Ιερά Οδός 13

Στη solo παράστασή του με τίτλο Lower με C καταπιάνεται με τις μετριότητες, γκρεμίζοντας με τις ατάκες του τα στερεότυπα που τις συνοδεύουν. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αν το δράμα είναι η μίμηση σπουδαίων πράξεων, η κωμωδία είναι η μίμηση της μετριότητας.

Μιας μετριότητας που μπορεί να γίνει φωτεινό μονοπάτι για όσους επιδιώκουν πάντα το καλύτερο και μεγάλη σκοτεινιά για εκείνους που φοβούνται διαρκώς το χειρότερο ή επαναπαύονται στις δάφνες τους.
Αυτή η κωμωδία είναι αφιερωμένη στα παιδιά του τελευταίου θρανίου. Σ’ αυτά που χαρακτηρίστηκαν μέτρια και η πορεία τους διέψευσε τους πάντες.


Αγάπη για Ζωή: Τραγουδάμε για τη Μαρίζα Μετούση
Συναυλία Αλληλεγγύης
Πέμπτη 17 Μαΐου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

O Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για ζωή» διοργανώνει τσυναυλία για τη στήριξη της αθλήτριας Μαρίζας Μετούση, η οποία μετά από αθλητικό ατύχημα καθηλώθηκε σε αμαξίδιο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες (αλφαβητική σειρά):

Γιοκαρίνης Γιάννης
Ζιώγαλας Νίκος
Καζάκος Κωνσταντίνος
Κίτρινα Ποδήλατα (Παντελιάς Γιώργος & Αλέξανδρος)
Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης
Μαχαιρίτσας Λαυρέντης
Μηλιώκας Γιάννης
Μουτσάτσου Αναστασία
Πασχαλίδης Μίλτος
Πάχου Μιρέλα
Σταρόβας Δημήτρης
Tesser Steve

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600
www.gialino.gr
Ωρα έναρξης: 20:30

Δημήτρης Ζερβουδάκης – Μελίνα Κανά
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή
Παρασκευή 11 Μαΐου

Η συνύπαρξη του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τη Μελίνα Κανά στη σκηνή κατόρθωσε να συγκινήσει το κοινό και απέδειξε ότι όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται πηγή έμπνευσης, γεννιέται η δημιουργία, το όραμα, η χαρά, το σμίξιμο.Ένα σμίξιμο αληθινό, ένα μοίρασμα συναισθημάτων μέσα από τραγούδια που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα στη μνήμη και τον χρόνο.Ανανεώνουν το ραντεβού τους για μία τελευταία εμφάνιση, την Παρασκευή 11 Μαΐου, για όσους δεν κατάφεραν, αλλά και όσους θέλουν να ξαναταξιδέψουν μαζί τους στα πιο αληθινά μουσικά μονοπάτια.

Σταυρός του Νότου
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
τηλ.:210 – 210 9226975, 210 9239031
Ωρα έναρξης: 22:30

Ρένα Μόρφη a.k.a. Σούλη Ανατολή
Faust
Πέμπτη 17 Μαΐου

Η ζαργάνα του Παγασητικού έχοντας στις αποσκευές της τη μεγάλη της επιτυχία «Όταν σου χορεύω»,
που έχει ξεπεράσει τα 6.500.000 views, αλλά και το «Αμάντο μίο», που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά έχει ήδη αγαπηθεί, ανεβαίνει στη σκηνή του FAUST για δεύτερη φορά, για να μας ταξιδέψει μπρoς και πίσω στο χρόνο και τον Ατλαντικό ,ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα.

Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον δίσκο της,θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές. Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτυπήσαν στην καρδιά μας,η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού.

Οι συνήθεις ύποπτοι με το αστείρευτο ταλέντο τους,Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα και Αστέρης Παπασταματάκης στη φαρφίσα μπαίνουν στην χρονομηχανή και μας φέρνουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται. Ο Σπύρος Λιγκώνης στα ντραμς και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά
ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και Τσιφτετέλι,κάνοντας την Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος. Επί σκηνής στην κλασική κιθάρα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης.

Faust
Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 150 60
Τηλ. κρατήσεων: 210 3234095 |
info@faust.gr
|www.faust.gr
Ωρα έναρξης: 22:30

καλό σαββατοκύριακο
Money for nothing – Dire Straits