Η αντίστροφη μέτρηση για το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών άρχισε. Με κεντρικό άξονα τη «Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα» οι διοργανωτές –η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών – υπόσχονται ένα Σαββατοκύριακο (12 και 13 Μαΐου) γεμάτο εκθέσεις, γεύσεις, τραγούδι, βιβλία, ταινίες, αθλητικές συναντήσεις, δράσεις για παιδιά και χειροποίητες δημιουργίες.

«Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα. Στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ θα περπατήσουμε παρέα στις συνοικίες της Πόλης των Πόλεων και στις γειτονιές της σημερινής Πόλης. Θα περιηγηθούμε στα εμβληματικά ομογενειακά σχολεία και θα μάθουμε την μακρόχρονη ιστορία της παιδείας και των κτιρίων τους έως και σήμερα.

Θα κατανοήσουμε την σημασία του αθλητισμού στην Πόλη του τότε, όπως και τη μεταλαμπάδευση της αξίας των αθλητικών ιδεωδών στην Πολίτικη ομογένεια του 21ου αιώνα. Θα απολαύσουμε πολίτικες γεύσεις, θα διασκεδάσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα νοσταλγήσουμε και θα αισθανθούμε το διαχρονικό άρωμα της Πόλης της καρδιάς μας. Συνοδοιπόροι μας, σε αυτό το πολύχρωμο ταξίδι, Κωνσταντινουπολίτικα σωματεία – μέλη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών όπου θα παρουσιάσουν εκθέσεις και εκδηλώσεις».

Με αυτά τα λόγια προϊδεάζουν οι διοργανωτές όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο ( Μεγάλης του Γένους Σχολής 10, Άλιμος), με δωρεάν είσοδο. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου. Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.oiomko.org