Ο Γιώργος Χατζηπαύλου και τo Stand up for U, ο ετήσιος φιλανθρωπικός θεσμός κωμωδίας, επιστρέφει και αυτή την άνοιξη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, βάζει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, καθώς συμπλέει με το Athens Comedy Festival, το τριήμερο φεστιβάλ γέλιου.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20:30 στον Πολυχώρο Ιερά Οδός 13 (σκηνή Gazi Live) θα συγκεντρωθούν οι καλύτεροι έλληνες stand up comedians, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πιο δυνατά κείμενά τους, σ’ έναν ακόμη μαραθώνιο κωμωδίας

Ο σκοπός της διοργάνωσης παραμένει ο ίδιος, όπως άλλωστε και το αρχικό όραμα του δημιουργού του, του πρωτοπόρου stand up κωμικού Γιώργου Χατζηπαύλου: Η έμπρακτη στήριξη των παιδιών που στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα. Φέτος το σύνολο των εσόδων από την εκδήλωση να διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αν και το γέλιο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου πολύ περισσότερο δε των παιδιών ο Γιώργος Χατζηπαύλου κάνει ότι είναι δυνατόν με την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία. Αν όχι όλη τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος της. Ο δημιουργός μιλά στο vima.gr για την εκδήλωση και κυρίως για το μήνυμά της.


Λάμπρος Φισφής


Το γέλιο, η κωμωδία βάλσαμο για όλα;


«Θεωρητικά ναι. Είναι μια ευκαιρία να ανοίγει συζήτηση για περίπλοκα θέματα με αφετηρία κάτι θετικό όπως η αστεία πλευρά του. Επίσης να γίνεται πιο ήπιο κάτι δύσκολο ή βαρύ. Πάνω απ´ όλα όμως είναι ο πιο εξωστρεφής τρόπος ψυχαγωγίας άρα σίγουρα κάνει καλό σε πολλά, αν όχι στα πάντα»

Περισσότερο εύκολα ποιοι γελούν οι μικροί ή οι μεγάλοι;

«Η διάθεση είναι κοινή ανεξάρτητα από την ηλικία. Απλά θεματολογικά και δομικά θεωρώ ότι όσο περισσότερο παρακολουθεί κανείς stand up comedy τόσο περισσότερο εκτιμά αστεία που του προκαλούν έκπληξη είτε ως προς τη δομή είτε σαν θέματα.»

Η φιλανθρωπία «κάνει καλό» ή αδρανοποιεί την κοινωνία;

«Όταν είναι ουσιαστική και παράλληλα ανακουφίζει τον πόνο κάνει καλό. Ειδικά όταν ενεργοποιεί και τους μηχανισμούς που θεσμικά μπορούν να παρέμβουν προς επίλυση των προβλημάτων.»

Τι θα δουν και θα ακούσουν οι θεατές;

«Την καλύτερη συλλογική παράσταση stand up comedy με εξαιρετικούς και καταξιωμένους κωμικούς αλλά και ορισμένους από τους καλύτερους νέους κωμικούς.»

Ποιο το μήνυμα της εν λόγω παράστασης;

«Είναι μια παράσταση που μέσα από την κωμωδία μας κάνει να θυμόμαστε εκείνα που μας ενώνουν κι όχι όσα μας χωρίζουν.»


Χρύσα Κατσαρίνη


Συγκεκριμένα, στη σκηνή φέτος ανεβαίνουν οι εξής κωμικοί (με αλφαβητική σειρά):
Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος
Δημήτρης Δούκογλου
Βύρωνας Θεοδωρόπουλος
Χρύσα Κατσαρίνη
Αλέξανδρος Πασπαρδάνης
Αριστοτέλης Ρήγας
Θανάσης Cain Σαμαράς
Άγγελος Σπηλιόπουλος
Λάμπρος Φισφής
Ηλίας Φουντούλης
Γιώργος Χατζηπαύλου
Δημήτρης Χριστοφορίδης


Αριστοτέλης Ρήγας


Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση των δράσεων της Χαμόγελου του Παιδιού.

Ταυτότητα εκδήλωσης
Stand up for U 2018
Για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού

Επιμέλεια-οργάνωση: Γιώργος Χατζηπαύλου

Πότε: Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20:30
Πού: Πολυχώρος Ιερά Οδός 13 (σκηνή Gazi Live), Ιερά Οδός 13,
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: € 15
Προπώληση:viva.gr