Αλλάζει το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, καθώς η θητεία του έληξε στο τέλος του περασμένου Απριλίου.
nnn
Ουκ ολίγες μπόρες είχε περάσει, ουκ ολίγες κόντρες, αντιπαραθέσεις, περιπέτειες. Ηταν μια δύσκολη περίοδος, με τους υπουργούς να αλλάζουν και τις ισορροπίες να ανατρέπονται.
nnn
Αλλοτε σε καλό και άλλοτε σε κακό κλίμα με την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Στάθη Λιβαθινό, συχνά-πυκνά έβγαιναν προς τα έξω τα «εν οίκω» της πρώτης θεατρικής σκηνής της χώρας.
nnn
Είναι αλήθεια ότι μεσούσης της θητείας του άλλαξαν αρκετά από τα μέλη και η τελευταία σύνθεση έμοιαζε να είναι η πιο ισορροπημένη, ως προς την καλή λειτουργία του Εθνικού.
nnn
Η υπουργός Πολιτισμού πάντως, γνωρίζοντας καλά τα τεκταινόμενα, αποφάσισε να κάνει αλλαγές ξεκινώντας από τον πρόεδρο.
nnn
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν θα είναι επικεφαλής στη νέα σύνθεση, μετά από τηλεφώνημα της Λυδίας Κονιόρδου, η οποία πρόσφατα του το ανακοίνωσε.
nnn
Ισως και να το περίμενε, μια που κατά καιρούς ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, ιδρυτής της «Στοάς», εξέφραζε δημόσια τις διαφορετικές του απόψεις και σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας –ερχόμενος συχνά-πυκνά σε κόντρα με το προσωπικό.
nnn
Από τα υπόλοιπα μέλη, ο καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος είχε ο ίδιος αποφασίσει να αποχωρήσει. Οσο για τους υπόλοιπους, θα φανεί αν θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναμένεται να αντικατασταθούν.
nnn
Και μια και ο λόγος για το Εθνικό, αξίζει να πούμε πως στις 17 Μαΐου για την παράσταση «Ψηλά από τη γέφυρα» έχουν προβλεφθεί συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής. Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου αυτού που θα συμβεί κάτι τέτοιο.
nnn
Η Βίκυ Βολιώτη (φωτογραφία) κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία. Η ηθοποιός ενέδωσε στον πειρασμό και προτείνει «2 εύθυμες ιστορίες που δεν ξέρουν να μιλούν» ή «Ευτυχείτε!», μια παράσταση με δύο μονόπρακτα του Φραντς Κρετς. Και δοκιμάζεται…
nnn
Το θέατρο είναι ένα, λένε πολλοί, και οι ρόλοι, πάνω και κάτω από τη σκηνή, μπορούν να αλλάζουν. Γιατί όχι…
nnn
Στο θέατρο Τόπος Αλλού ως τις 3 Ιουνίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ