«Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι…»
Ο Τζον και η Ελα είναι δύο θρύλοι. Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ και η Ελεν Μίρεν. Οι πρωταγωνιστές της νέας ταινίας του Πάολο Βίρτζι «Ταξίδι Αναψυχής» που σύμφωνα με την εταιρία διανομής της στην Ελλάδα, την Strada Films (που παραχώρησε στο www.tovima.gr το πρώτο ελληνικό τρέιλερ της ταινίας) είναι «μια άλλου τύπου Οδύσσεια μέσα από τις πόλεις φαντάσματα, τα έρημα πάρκα, τα ξεχασμένα τουριστικά αξιοθέατα και τους ετοιμόρροπους δρόμους της Αμερικής.
Όλα αυτά σε μια ταινία που επίσης υπόσχεται χιούμορ, τρυφερότητα, αλλά και ειρωνεία
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Mάικλ Ζαντούριαν η πρώτη ταινία του Βίρτζι («Η τρελή χαρά») στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε την πρώτη προβολή της ως Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο 2017, στο Φεστιβάλ της Βενετίας και στο δικό μας Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Η Μίρεν απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου και να σημειώσουμε επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο ηθοποιών μετά «Bethune: The Making of a Hero» που γυρίστηκε πριν από 27 χρόνια.
Στις 24 Μαίου η Strada Films θα διανείμει την ταινία στην Ελλάδα