«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης»
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Θέατρο Βασιλάκου – Παιδική Σκηνή
Κυριακή 29 Απριλίου

Η συγκινητική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις στην μουσικο-θεατρική του διασκευή, δραματοποίηση και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με 3Danimation που καθηλώσει μικρούς και μεγάλους και αναφέρεται στα σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε. Τα εγκλωβισμένα συναισθήματα των παιδιών, η εμμονή στην τελειότητα, η σκληρότητα και η βία είναι θέματα που αναδιπλώνονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το γνωστό παραμύθι του μεγάλου συγγραφέα, διασκευασμένο με ένα πρωτότυπο τρόπο. Ένα σύγχρονο ανέβασμα μιας κλασικής ιστορίας που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι μικροί μας φίλοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Στίχοι: Μαριάννα Τόλη
Μουσικές ενορχηστρώσεις και συνθέσεις: Αλέκος Μπαζάνης
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Πρωταγωνιστούν: Νικόλας Καραγκιαούρης (βαρύτονος), Άννα Φιλιππάκη, Ίαν Στρατής, Άντεια Ολυμπίου, Σταύρος Βόλκος, ΣτέλλιοςΚέλερης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Γιάννης Πλιάκης, Μαρία Κοσμάτου,ΓιάννηςΜανιατόπουλος,Αρετή Πασχάλη.
Στο πιάνο ο Αλέκος Μπαζάνης

Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 &Πλαταιών, Κεραμεικός 10435 Αθήνα
Κρατήσεις Θέσεων: 211 01 32 002 – 004. info@vasilakou.theater.

Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μουσική, χορό και μαγιάτικα στεφάνια από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Μουσική και χορός

Οι Swingin’ Cats έρχονται με swing και rock n’ roll ρυθμούςκαι τραγούδια που νικούν τον χρόνο, στις 12.30 στο Ξέφωτο για να γιορτάσουν την άνοιξη. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που ζωντανεύει μια μεγάλη γκάμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε κινηματογραφικό σκηνικό, με μουσική που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε παλιότερες εποχές.

Κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και τύμπανα δίνουν το ρυθμό, ενώ τα πνευστά απογειώνονται στο τόσο απλό μα ξεσηκωτικό shake.

Πρωτομαγιάτικα παιχνίδια και στεφάνια

Πρωτομαγιά όμως σημαίνει στεφάνια και παιχνίδια στην εξοχή και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μέσα από ένα ειδικό εργαστήριο, ενώ οι μικροί,με ανακυκλώσιμα υλικά, θα φτιάξουν μικρά τρισδιάστατα λουλούδια για το στεφάνι και τα ρούχατους ή ακόμα και ολόκληρες στολές.

Παράλληλα, όλες οι ηλικίες θα παίξουν για να ψάξουν να βρουν τον Μάη και να του δώσουν το στεφάνι του

Τέλος, εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ακροβάτες και μίμοι, θα περιμένουν να μαγέψουν τους επισκέπτες, ενώ οι αγαπημένοι ζωγράφοι προσώπου θα είναι κι αυτοί στο Πάρκο την Πρωτομαγιά για να γεμίσουν με χρώματα και σχέδια τα πρόσωπα των παιδιών.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για την προεγγραφή και συμμετοχή τους στα εργαστήρια στο www.snfcc.org

Ο προγραμματισμός της Πρωτομαγιάς, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Carousel
«Λιμάνια. Κάθε προορισμός και τραγούδι….»
Κυριακή 29 Απριλίου
Μουσική σκηνή Χίλιες και Δύο Νύχτες

Τα λιμάνια μας ενώνουν. Ενίοτε μας χωρίζουν. Τόποι συνάντησης κι αποχαιρετισμού. Αρχή και τέλος των ταξιδιών. Τόποι ελπίδας, απαντοχής. Κι είναι το σμίξιμο των ανθρώπων από όλες τις γωνιές του κόσμου, που γεννά καθετί καινούργιο και πανανθρώπινο. Στα λιμάνια, αυτές τις διάσπαρτες Βαβέλ, η κοινή γλώσσα ήταν πάντα η μουσική, τα τραγούδια. Ας φανταστούμε ένα ταξίδι χωρίς χρόνο, χωρίς πυξίδα. Σ’ ένα πλοίο με πλήρωμα πολυεθνικό. Κάθε ναύτης κι ένας προορισμός. Κάθε προορισμός κι ένα τραγούδι. Απ’ το Αιγαίο στη Σικελία κι από εκεί στο Ρέτζιο κι ύστερα Νάπολη, Γένοβα, Κορσική, Μασσαλία, Αλεξανδρούπολη. Και μετά Βαρκελώνη, Μάλαγα, Λισαβόνα, Νάντη, Μπουένος Άιρες. Η ίδια θάλασσα τρέφει τις ρίζες μας, δεσποτική και ανεξάντλητη. Παντοτινοί σταθμοί της μουσικής της, τα λιμάνια που μας ενώνουν.

Carousel

Φαίνη Νούσια : τραγούδι , κρουστά
Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι , κρουστά
Μάκης Παπαγαβριήλ : τραγούδι , κρουστά , κιθάρα , μαντολίνο, ούτι
Σταύρος Κατηρτζόγλου: κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Γεωργαντέλης : ακορντεόν, κιθάρα
Απόστολος Καλτσάς : μπάσο

Το μουσικό σχήμα Carousel εμφανίσθηκε για πρώτη φορά τον χειμώνα του 2000 και από τότε έχει μια συνεχή παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην Αθήνα σε πολλές μουσικές σκηνές, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε φεστιβάλ, στα πλαίσια δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και άλλων φορέων (π.χ. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, Γιατροί χωρίς σύνορα κ.λ.π.). Επίσης έχει παρουσιαστεί ζωντανά σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Μαρία Φαραντούρη.

Η ιδιαιτερότητα των Carousel είναι η εναλλαγή στα όργανα (κιθάρες, κρουστά, ακορντεόν, μαντολίνο, μπάσο, ούτι) και κυρίως, έχοντας τρεις καλά εκπαιδευμένες φωνές, οι πολυφωνίες. Ετσι μπορούν και χτίζουν έναν ήχο πλούσιο γεμάτο ηχοχρώματα.Το Δεκέμβριο του 2011 οι Carousel κυκλοφόρησαν το cd τους με τίτλο «ciuri ciuri».

Μουσική σκηνή Χίλιες και Δύο Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103317293
Email : info@1002nyxtes.gr
Είσοδος: 5 ευρώ
Ωρα έναρξης: 21:00

Πέτρος Κλαμπάνης
Σάββατο 28 Απριλίου
Roof Top stories live in Athens
Aγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου




Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να επιστρέφει από τον προορισμό του χωρίς souvenir. Οι περισσότεροι βγάζουν φωτογραφίες, οι πιο ρομαντικοί αγοράζουν καρτ ποστάλ και οι αφηρημένοι ξεχνούν στην τσέπη τους ένα εισιτήριο τρένου. Όλοι όμως έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε ένα ενθύμιο. Κάτι που μας θυμίζει πως περάσαμε κάποτε από έναν τόπο και αφήσαμε τα ίχνη μας με έναν δικό μας τρόπο. Αυτή η ίδια εσωτερική ανάγκη ώθησε τον Πέτρο Κλαμπάνη στη δημιουργία του νέου video project με τίτλο «Rooftop stories». Μόνο που εδώ, οι αναμνήσεις δημιουργούνται ανάλογα με τη μελωδία που ψιθυρίζει κάθε πόλη, και που για να την αφουγκραστεί κανείς πρέπει να ανέβει κάπου ψηλά, εκεί όπου ο θόρυβος θυμίζει καμιά φορά τραγούδι.



Στις ταράτσες των πόλεων που παρουσιάζουν για τον ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέβηκε ο Πέτρος Κλαμπάνης για να καταγράψει τις δικές του «Rooftop Stories», και για πρώτη φορά θα τις παρουσιάσει ζωντανά σε μια solo συναυλία στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 28 Απριλίου.

Κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια που θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.

Aγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου
Φιλλελήνων 27
Ωρα έναρξης: 20:30

Jojo Mayer / Nerve
Gazarte Roof Stage
Κυριακή 29 Απριλίου

O drummer Sergé «Jojo» Mayer, εφευρέτης νεωτερισμών, ανήσυχος και διαρκώς εξελισσόμενος, επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte την Κυριακή 29 Απριλίου, έχοντας ένα νέο album στο ενεργητικό του (Nerve, 2017), στήνει τα τύμπανά του στην σκηνή και παρέα με το live electronica trio του Nerve υπόσχεται ένα live υψηλής δυναμικής και ρυθμού.

Έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς «γίγαντες» της Jazz όπως ο Dizzy Gillespy και η Nina Simone καθιερώνεται επίσημα ως μουσικός της ευρύτερης Jazz σκηνής πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα. Ενώνοντας τη jazz με μουσικές επιρροές από jungle, drum and bass, afrocuban και αναπτύσσοντας απίστευτες τεχνικές που του έδωσαν τη δυνατότητα να παίζει με απίστευτη ταχύτητα αλλά και με απόλυτη ακρίβεια, καθιερώθηκε ανάμεσα στους καλύτερους drummers του κόσμου.

Οι Νervve αναδύθηκαν από το θρυλικό party event του Jojo Mayer Prohibited Beatz της Νέας Υόρκης στα τέλη του ’90. Ενώ αρχικά ξεκίνησαν σαν μία πειραματική πλατφόρμα DJ’s, visual artists, μουσικών και του κοινού το σχήμα εξελίχθηκε σε ένα group που συνδέει χαρακτηριστικά είδη της ηλεκτρονικής μουσικής με real time live performance. Old school Jungle, Dub Step, Glitch beats, Minimal και Tech House σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς των μουσικών μεταφέρουν τον παραδοσιακό ήχο της Jazz στην ψηφιακή εποχή.

Gazarte Roof Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
210 3460347
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18€
Ώρα έναρξης: 22.30

Magic De Spell
Απροσάρμοστοι
Γιώργος Δημητριάδης
Opening Act: Κλεμμένοι Αναπτήρες
Σάββατο 28 Απριλίου
Κύτταρο

Για 3η συνεχόμενη χρονιά,το Κύτταρο, αποχαιρετάει άλλη μια πετυχημένη συναυλιακή σαιζόν,με μια συμβολική συλλογική μουσική «απόπειρα» από καλλιτέχνες και μπάντες που «έχτισαν» κυριολεκτικά τον χαρακτήρα και τον μύθο αυτού που αποκαλούμε ελληνική ροκ σκηνή.

Φέτος, με αποκλειστικό κριτήριο,την μουσική και ανθρώπινη χημεία μεταξύ αυτών,αλλά και την διαχρονική όρεξη επιμονή και πίστη σε αυτό το εγχείρημα οι Απροσάρμοστοι, οι Magic De Spell, o Γιώργος Δημητριάδης αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας να δημιουργήσουν σαν μια παρέα ένα Live Happening σημείο αναφοράς παράδειγμα προς μίμηση και άξιο στήριξης.

Oι «αιώνιοι έφηβοι» Magic De Spell η μακροβιότερη ενεργή ροκ μπάντα που εν έτη 2018 κατά πολλούς και όχι άδικα, διανύει την καλύτερη φάση της. Με τέσσερις αγγλόφωνους και οκτώ ελληνόφωνους δίσκους, συνεργασία με τον JJ Burnel των Stranglers,διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών και ανυπολόγιστο αριθμό συναυλιών.

Το απόλυτο σύμβολο της σκηνής μας, που ακούει στο όνομα Απροσάρμοστοιη μπάντα με την πιο γλυκόπικρη ιστορία στα χρονικά,ταυτισμένη με τα ομορφότερα τραγούδια και τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι τρεις μουσικοί ήρωες της σκηνής μας,τα εναπομείναντα μέλη της «συμμορίας που μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη, τον Λουκά Γκέκα και με μπροστάρη τον αξέχαστο και ανεπανάληπτο Παύλο Σιδηρόπουλο υπέγραψαν την ίδια την υπόσταση του ελληνόφωνου ροκ, παράλληλα με σημαντικές μουσικές προσωπικές διαδρομές διατηρούν ευλαβικά τη σπουδαία κληρονομιά τους δημιουργώντας και ένα μικρό χαμό σε κάθε σπάνια εμφάνιση τους.

Ο Γιώργος Δημητριάδης, συνθέτης, ερμηνευτής, ροκενρολ σταρ – αντιστάρ μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδιμε διψήφιο αριθμό προσωπικών δίσκων και φρέσκια δισκογραφική δουλειά που θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος,επανασυστείνεται στο ροκ κοινό και έρχεται σαν καταλύτης σε μια δοκιμασμένη μαγιά να απογειώσει αυτή τη βραδιά με το απόλυτα εκρηκτικό του ταμπεραμέντο.

Κύτταρο
Ηπείρου 4 και Αχαρνών
τηλ.:210 8224134
10€ Προπώληση
12€ Ταμείο
Πόρτες: 20.30

καλό σαββατοκύριακο
Avicii – The Nights