Ο λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο, η αντιμετώπισή του από τον Τύπο αλλά και η έκφρασή του στις εφημερίδες της εποχής είναι το αντικείμενο της διάλεξης «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο» του δημοσιογράφου του «Βήματος» και καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκου Μπακουνάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Εδουάρδου Λω και Σταδίου), στην Αθήνα.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας, το 1928, ο ομιλητής θα εστιάσει στον Τύπο της ενδιαφέρουσας και πολιτικά έντονης περιόδου του Μεσοπολέμου, η οποία τον είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο βραβευμένο βιβλίο του «Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ. Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες, 19ος-2ός αιώνας» (Πόλις, 2014).
Με τη διάλεξη αυτή ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος ομιλιών «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Για την είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητα ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.