Το αυτοκίνητο του θρυλικού «Ιππότη της ασφάλτου» (Knight Rider, 1982) ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε στα εγκαίνιά της η έκθεση Vintage Toys στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή και η απήχηση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη απ΄ ό,τι στις προηγούμενες φορές.

Οι επισκέπτες της έκθεσης Vintage Toys έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα λημέρια παλαιότερων δεκαετιών μέσα από τη μεγαλύτερη συλλογή από παιχνίδια, ρετρό κονσόλες, Arcade καμπίνες, κατασκευές Lego, Playmobil, Subbuteo, κόμικς, επιτραπέζια, λούτρινα, τσίγκινα, αυτοκόλλητα, pedal cars, ποδήλατα καθώς και να κάνουν τις αγορές σας από εξειδικευμένα καταστήματα.

Στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης την παράσταση κλέβει ο «ΚΙΤ» ένα ακριβές αντίγραφο της Pontiac Firebird που οδηγούσε ο Ντέβιντ Χάσελχοφ στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1980, που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας. Τα ολογράμματα Playmobil είναι εντυπωσιακά και απεικονίζουν διαστημικά τοπία, το χωριό του Αστερίξ, το Κολοσσαίο και άλλα. Δημοφιλής σε φωτογραφήσεις των επισκεπτών αποδεικνύεται και η χειροποίητη προσομοίωση, ενός GAME BOY κατασκευασμένου από μπετόν. Ένα καλλιτεχνικό έργο διαστάσεων 80×130 ως αφιέρωμα στο θρυλικό παιχνίδι που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο gaming.

Η ανταπόκριση από οργανωτικής άποψης είναι έντονη, αφού αρκετός κόσμος προθυμοποιήθηκε να ενισχύσει το εγχείρημα που συμπληρώνει αισίως 5 χρόνια «ζωής».

Έτσι δημιουργήθηκαν πολλά events κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Κάθε βράδυ (20.00-22.00) χρέη DJ θα εκτελεί ο Τζώνυ Βαβούρας, το Σάββατο θα επισκεφτεί την έκθεση και θα την προβάλει μέσω του καναλιού του ο γνωστός Youtuber Κοντοπίδης, θα γίνουν διαγωνισμοί στο Subbuteo και στο παιχνίδι «Κάστρα και Πολιορκητές», ανταλλαγές παιχνιδιών, θα λειτουργεί παιδότοπος επίσης με παιχνίδια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, ενώ υπάρχει και σταντ από «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή (22/4) από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και ισχύει και για τις τρεις ημέρες, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά έως 10 ετών.