Λίγη ακόμη «Αγριόπαπια» στο θέατρο Πορεία –σπεύσατε!
nnn
Ως τις 3 Ιουνίου θα παίζεται το έργο του Ιψεν στην παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου –στη φωτογραφία ο Θέμης Πάνου και η Αννα Μάσχα.
nnn
Το έργο, από τα κορυφαία του συγγραφέα, ευτύχησε σε μια εξαιρετική σκηνική εκδοχή.
nnn
Οπως άλλωστε και η συνολική πορεία τού Πορεία, που συνεχίζει ακάθεκτη με το εξαιρετικά ενδιαφέρον «Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, το έργο του Μπέρνχαρντ «Αδαής και παράφρων», ενώ παράλληλα τρέχει, εντός και εκτός, η περιοδεία της «Μεγάλης Χίμαιρας».
nnn
Ετοιμος όμως είναι και ο επόμενος Καραγάτσης, ως προς τη διανομή του: Ο «Γιούγκερμαν», που θα αποτελέσει τη νέα παραγωγή για τη σεζόν 2018-2019, είναι το δεύτερο έργο του παππού του και ο Δημήτρης Τάρλοου θα το σκηνοθετήσει χωρίς να παίξει.
nnn
Ενας άλλος Τάρλοου όμως είναι στη διανομή: ο γιος του σκηνοθέτη και δισέγγονος του Μ. Καραγάτση, ο μικρός Φίλιππος Τάρλοου, που θα παίξει τον Καραγάτση παιδί (σε τριπλή διανομή με τα παιδιά Αγγελο Πιλιτσίδη και Αντώνη Στάμου).
nnn
Εχουμε και λέμε: Γιούγκερμαν ο Γιάννης Στάνκογλου, Μιχάλης Καραμάνος ο Χρήστος Μαλάκης και Ντάινα η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία θα ερμηνεύσει και τη μητέρα του ήρωα, Λίλη. Τον θίασο αποτελούν: Θάλεια Σταματέλου, Γιώργος Μάζης, Πολύδωρος Βογιατζής, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Μπίτος, Νίκος Καλαμώ, Λήδα Μανιατάκου, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Μπήλιω Μαρνέλη, Κορίνα Κόκκαλη, Ανδρέας Νάτσιος, Θοδωρής Πιλιτσίδης
nnn
Η διπλή βράβευση για την παράσταση «Στέλλα, κοιμήσου» μόνον τυχαία δεν είναι: Η Ιωάννα Κολλιοπούλου και ο Γιάννης Νιάρρος (αδέλφια Γερακάρη στην παράσταση), απόφοιτοι και οι δύο της Δραματικής του Εθνικού, εφετινά βραβεία Μελίνα Μερκούρη και Δημήτρης Χορν, επιβεβαιώνουν τη δυναμική της παράστασης.
nnn
Μιας παράστασης που έφερε έναν σπάνιο ρεαλισμό στη σκηνή, διά χειρός Γιάννη Οικονομίδη –κείμενο και σκηνοθεσία με την αρωγή όλου του θιάσου, προεξάρχοντος, μαζί με τους δύο βραβευθέντες, του Στάθη Σταμουλακάτου στον ρόλο του πατέρα.
nnn
Από του χρόνου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε παραγωγή Μίλτου Σωτηριάδη, με την ίδια διανομή με την οποία γνωρίσαμε την παράσταση στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ