Ο Γιάννης Νιάρρος είναι ο 18ος νικητής του Θεατρικού Βραβείου Δημήτρης Χορν, για την ερμηνεία του Γιώργου Γερακάρη στο «Στέλλα Κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομιδη (Εθνικο Θέατρο – Σκηνή Νικος Κουρκουλος). Μαζι με την Ιωάννα Κολλιοπούλου που βραβεύτηκε χτες με το «Μελινα Μερκουρη» ειναι η πρωτη φορα που η ίδια παρασταση κερδίζει και τα δυο!

Τον σταυρό του Χορν παρέδωσε, το βράδυ της Τρίτης, ο περσινός νικητής, Κωνσταντίνος Μπιμπής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της οδού Αμερικής. Το βραβείο, μια πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή, που χρηματοδοτήθηκε από τον Γιάννη Χορν, συνοδεύεται από περγαμηνή και το ποσό των 3.000 ευρώ. Τον θεσμό συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά η γυναίκα του, Στεφανί Χορν.

Συνυποψήφιοί του ήταν οι: Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη (Tempus Verum – Εν Αθήναις), Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο») και ο Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).

Την επιτροπή αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Την βραδιά, την οργάνωση της οποίας ανέλαβαν, όπως κάθε χρόνο, ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Για τον Δημήτρη Χορν μίλησε ο ηθοποιός Δημήτρης Τσούτσης και για τον θεσμό του βραβείου ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Ο Θανασης Αλευρας, βραβείο Χορν 2007, ανακοίνωσε οτι ετοιμάζει για του χρονου μαζι με την Ελενη Γκασουκα και τον Θεμη Καραμουρατιδη, παρασταση αφιερωμένη στο Δημήτρη Χορν, στο θέατρο Λαμπέτη.

Απο το 2001 έχουν φορέσει τον Σταύρο του Χορν οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντος, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Μπιμπής.