Η άνοιξη φέρνει βραβεία…
nnn
Το 18ο Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν (φωτογραφία) και το 14ο Μελίνα Μερκούρη.
nnn
Ο σταυρός του Χορν και η καρφίτσα της Μελίνας θα περάσουν από τον προηγούμενο στον επόμενο, συνεχίζοντας δύο θεσμούς που παραμένουν από τα σταθερότερα πράγματα σε αυτή τη χώρα. Ευτυχώς.
nnn
Η ιδέα που είχε, στις αρχές του 2000, ο Σταμάτης Φασουλής μοιάζει να ρίζωσε για τα καλά.
nnn
4 κορίτσια και 5 αγόρια είναι υποψήφια για το επαμειβόμενο βραβείο.
nnn
Ladies first: Ευγενία Δημητροπούλου για το «Στέλλα Βιολάντη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα (Χώρα), Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» σε διασκευή και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη (Skrow), Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν), Ιωάννα Κολλιοπούλου για το «Στέλλα, κοιμήσου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (Εθνικό Θέατρο).

nnn
Αρρενες υποψήφιοι είναι οι: Γιώργος Βουρδαμής για το «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), Γιάννης Νιάρρος για το «Στέλλα, κοιμήσου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (Εθνικό Θέατρο), Πάνος Παπαδόπουλος για το «Εξυπνο πουλί» (Τempus Verum), Δημήτρης Πασσάς για την «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν), Βασίλης Σαφός για τις «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).
nnn
Αύριο, Δευτέρα, στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα (20.00) τα κορίτσια.
nnn
Την Τρίτη (17/4) στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (επίσης στις 20.00) τα αγόρια.
nnn
Από το 2001 ως το 2017 το βραβείο Χορν έχουν κερδίσει οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντος, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Μπιμπής.
nnn
Από το 2007 ως το 2017 το Μερκούρη έχουν λάβει οι: Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Ελενα Μαυρίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Λένα Δροσάκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά, Ανθή Ευστρατιάδου.
nnn
«Ενα ντουέτο θα φέρει την άνοιξη» –έτσι ισχυρίζονται, τουλάχιστον, στο Μικρό Παλλάς…
nnn
Από την Παρασκευή και για πέντε εβδομάδες ξεκινούν ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις, με πρώτους τους Πέτρο Μάλαμα και Φώτη Σιώτα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ