Με αφορμή το πρόσφατο λαρισαϊκό σκάνδαλο, κάποιοι εγχώριοι ντετέκτιβ αδράχνουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες με σεξουαλικά αδηφάγους πελάτες και παράνομες γκαρσονιέρες…


Αν η επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων είχε χρώμα, αυτό θα ήταν ροζ. Την αρχή έκανε ο πλανητάρχης ή, όπως τον αποκάλεσαν, «αποπλανητάρχης» (βλέπε Τζένιφερ Φλάουερς, Πόλα Τζόουνς, Μόνικα Λιουίνσκι). Το «καλό παράδειγμα» ακολούθησε η «αγία τετράς» της Λαρίσης. Τέσσερις γυναίκες στην κρίσιμη ηλικία που αναζητούσαν… την επιβεβαίωση. Μια ιστορία που αναστάτωσε τα λιμνάζοντα ύδατα της με αποτέλεσμα να «πλημμυρίσουν» τα παράθυρα πολλών τηλεοπτικών καναλιών. Σοκ για πολλούς, όχι όμως και για τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Η «ερωτική επανάσταση» της Λάρισας δεν είναι η μοναδική στο είδος της. Οι σύγχρονοι Τζέιμς Μποντ έχουν δει και ακούσει πολλά! Οι ιστορίες που ακολουθούν το επιβεβαιώνουν.


* Εκείνος 60 χρόνων. Εκείνη 52. Παντρεμένοι εδώ και 17 χρόνια. Είναι ο δεύτερος γάμος της. Τόσο τα παιδιά όσο και ο φιλικός κύκλος δεν τον εγκρίνουν. Ο λόγος η οικονομική του κατάσταση: ένας ασφαλιστής χωρίς προοπτικές. Του φτιάχνει ένα πενταώροφο ασφαλιστικό γραφείο για να τον αποδεχθούν οι φίλοι της στην Εκάλη. Η δουλειά πάει καλά. Ωσπου μια πληροφορία φθάνει στ’ αφτιά της. Ο καφετζής του μεγάρου τής λέει εμπιστευτικά: «Κάτι συμβαίνει στο υπόγειο με την Πολωνέζα, κυρία Ελένη». Ζητά τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ. Εκείνος λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι. Εχει φτιάξει ήδη αντικλείδια. Κατεβαίνουν στο υπόγειο και τοποθετούν κρυφή κάμερα. Ενα διπλό κρεβάτι και ατμοσφαιρικά φώτα το ντεκόρ του δωματίου. Ο πέμπτος όροφος γίνεται το στρατηγείο τους… Είναι Δευτέρα και η 23χρονη Πολωνέζα (επίσης παντρεμένη με δύο παιδιά) καθαρίζει τα γραφεία. Είναι 2.00 το μεσημέρι. Αγοράζει φαγητό και κατεβαίνει στο υπόγειο. Εκεί την περιμένει το αφεντικό. Ακατάλληλες οι σκηνές που ακολούθησαν. Ολα έγιναν βάσει σχεδίου. Η γυναίκα του μαζί με τον ντετέκτιβ τούς πιάνουν επ’ αυτοφώρω.



* Ο Αγγελος, λογιστής (40 ετών) και η Χριστίνα, διαφημίστρια (35 ετών). Παντρεμένοι επτά χρόνια. Παιδιά δύο. Ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος φίλος του. Διατηρεί κρυφά εξάμηνη ερωτική σχέση με τη Χριστίνα, αλλά τελικά χωρίζουν. Ο Αγγελος δεν μαθαίνει τίποτε. Ο Λευτέρης πληγωμένος παρακολουθεί τη Χριστίνα και ανακαλύπτει ότι έχει νέο εραστή. Το λέει στον άντρα της. Εκείνος ζητά τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ. Την παρακολουθούν. Είναι βράδυ. Μπαίνουν σε ένα ξενοδοχείο. Ο άντρας της, ο Λευτέρης και ο ντετέκτιβ τούς ακολουθούν. Η πόρτα στο δωμάτιο 378 ανοίγει… Ο Αγγελος δεν έχει το θάρρος να την αντικρίσει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον φίλο του.


* Η Ιωάννα, 50 ετών, είχε υποψίες ότι ο άντρας της την απατούσε. Αφορμή η συμπεριφορά της φιλιππινέζας οικιακής βοηθού. Η νεαρή κοπέλα έπαιρνε πλέον πρωτοβουλίες και είχε αποκτήσει άλλον αέρα. Η Ιωάννα ζήτησε βοήθεια από ιδιωτικό ντετέκτιβ. Ο Νίκος, ο άντρας της, ήταν 58 ετών. Είχαν ένα γιο, παντρεμένο. Εμεναν στα βόρεια προάστια. Δύο μονοκατοικίες με κήπο. Σε μια από αυτές κατοικούσε ο αδελφός του άντρα της με την οικογένειά του και μια δεύτερη φιλιππινέζα οικιακή βοηθό. Στο πίσω μέρος του κήπου, ένα μικρό σπίτι. Ο χώρος για τις δύο αλλοδαπές γυναίκες. Η σύζυγος έβγαλε αντικλείδι. Ηταν απόγευμα. Ο Νίκος βρισκόταν στο μικρό σπίτι. Ενας ντετέκτιβ – φωτογράφος μαζί με την Ιωάννα άνοιξαν την πόρτα. Οι δύο Φιλιππινέζες και ο άντρας της ήταν πάνω στο κρεβάτι.


* Ενα ανδρόγυνο πενηντάρηδων. Ο Σπύρος και η Αννα. Ζουν σε νησί. Εκείνος ναυτικός, αρχικαπετάνιος στην ξηρά πλέον. Εκείνη νοικοκυρά. Αχώριστη γυναικεία παρέα της Αννας η αγροτική γιατρός και η φαρμακοποιός του νησιού. Κουτσομπολιά που φθάνουν στ’ αφτιά του άντρα της τον βάζουν σε υποψίες. Το γραφείο στέλνει τον Σπύρο στη Βραζιλία για πέντε μέρες. Στη γυναίκα του λέει ότι θα λείψει για δέκα. Ο ντετέκτιβ, που έχει προσλάβει, όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθεί την Αννα. Ο Σπύρος επιστρέφει στο νησί. Κανένας δεν το γνωρίζει. Μένει κλεισμένος για δύο ημέρες σε ξενοδοχείο. Είναι βράδυ. Χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο ιδιωτικός ντετέκτιβ. Η γυναίκα του είναι με την παρέα της σε ένα εξοχικό σπίτι. Φθάνουν. Σπάνε το παράθυρο της κουζίνας. Μπαίνουν μέσα. Οι τρεις γυναίκες είναι στο καθιστικό. Η γυναίκα του είναι ντυμένη νοσοκόμα, η γιατρός καλόγρια και η φαρμακοποιός φοράει στρατιωτικά ρούχα. Στο πάτωμα μια φουσκωτή πλαστική γυναίκα. * Στο ένθετο «η Δραχμή σας»: Πόσο στοιχίζει ένας ντετέκτιβ.