Επίσκεψη στην Επίδαυρο, στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου, έκανε ο διεθνής βέλγος σκηνοθέτης Ιβο βαν Χόβε (στη φωτογραφία), πριν από μερικές ημέρες, παρέα με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.
nnn
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε μακρά, πολύωρη συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Toneelgroep του Αμστερνταμ ένα απομεσήμερο στο αρχαίο θέατρο.
nnn
Η παρουσία του Βαν Χόβε στην Επίδαυρο δύσκολα σχετίζεται με την εφετινή συμμετοχή της ομάδας του στο Φεστιβάλ Αθηνών. Κι αυτό γιατί αυτό που θα παρουσιάσει στις αρχές Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι το δίπτυχο «Μετά την πρόβα – Περσόνα», ως συνέχεια της δουλειάς που έχει ξεκινήσει με τις ταινίες τού Μπέργκμαν –«Σκηνές από έναν γάμο», Στέγη, 2011.
nnn
Μέσα από την εφετινή του παραγωγή ο σκηνοθέτης έχει στόχο να εξετάσει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη φαντασία από την πραγματικότητα, το άρρωστο από το «φυσιολογικό».
nnn
Το δίπτυχο του Ιβο βαν Χόβε θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο, στις αρχές Ιουνίου (1-3/6).
nnn
Κατά σύμπτωση, το «Μετά την πρόβα» ανεβαίνει μετά το Πάσχα (18/4) στο Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, με τον ίδιο, τη Μαρία Ναυπλιώτου και την Πηνελόπη Τσιλίκα…
nnn
Η Μαρία Ναυπλιώτου, που μόλις την περασμένη Κυριακή (των Βαΐων) ολοκλήρωσε τις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μαζί την εξαιρετική ερμηνεία της ως Μπλανς Ντιμπουά.
nnn
Από την πρόβα στην παράσταση ή και σε δύο παραστάσεις, με μισθό της κρίσης και χωρίς να πληρώνεται τις πρόβες –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στην ιδιωτική παραγωγή και στις κρατικές σκηνές –ο ηθοποιός σήμερα κάνει τέχνη με βαρύ τίμημα.
nnn
Και εξακολουθεί να ψάχνει για δουλειά δύο και τρεις φορές τον χρόνο.
nnn
Για καλό σκοπό ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα δώσει μια συναυλία-«Party» την Πέμπτη 19 Απριλίου στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό (στις 20.30).
Τη συναυλία θα ανοίξει η Unplugged Orchestra Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού.
nnn
Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού.
nnn
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ