Ιδιαίτερα ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα είναι το αφιέρωμα για το θέατρο την εποχή της Τουρκοκρατίας που πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στον 89,5 Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησιας της Ελλάδος. Προφανώς, αφορμή για το αφιέρωμα δεν είναι μόνον η Παγκοσμια Ημέρα του Θεάτρου (στις 27 Μαρτίου) αλλά και η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Το διάρκειας μίας ώρας αφιέρωμα του ραδιοφώνου της Εκκλησίας επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατέρας Πέτρος Μινώπετρος που είναι επίσης σκηνοθέτης και βαθύς γνώστης της Ιστορίας του κινηματογράφου. Το αφιέρωμα εντάσσεται στην εκπομπή «Από Τέχνης σε Τέχνη» και χωρίζεται σε τρεις ενότητες, τις κάτωθι:
α) «Το θέατρο στο Βυζάντιο»
β) «Το θέατρο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, στην Αλεξάνδρεια, στο Αιγαίο, στα Επτάνησα, στην Κρήτη, στην Επαναστατημένη Ελλάδα του 1821»
και
γ) «Το θέατρο από την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους μέχρι το 1922».
Τις σκέψεις και γνώσεις του, ο π. Μινώπετρος θα μοιραστεί με τον καλεσμένο του, Βάλτερ Πούχνερ, που είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας και Ομότιμος Καθηγητής της Θεωρίας του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
«Η εκπομπή είναι ενα ραδιοφωνικό ντοκυμαντέρ ισοδύναμο ενός επεισοδιου μιας τηλεοπτικής σειράς κινηματογραφικων ντοκυμαντέρ για τον Ελληνισμο της Ρουμανίας που είχα προτείνει στον αείμνηστο Νικο Κούνδουρο την περίοδο της προεδρίας του στην ΕΡΤ» είπε στο ΒΗΜΑ ο π. Μινώπετρος.
Σύμφωνα με τον π. Μινώπετρο, ο Νίκος Κούνδουρος είχε ενθουσιασθεί με την ιδέα και την είχε εγκρίνει. «Αλλα τελικά δεν πραγματοποιήθηκε τότε γιατί έπεσε η κυβέρνηση.» Η συγκεκριμένή εκπομπη στηρίζεται στο σενάριο της τηλεοπτικής σειρας και δινει ιδιαιτερη έμφαση στο επεισοδιο «Το Ελληνικο Θέατρο στη Ρόυμανία την περίοδο της Τουρκοκρατίας ,των Φαναριωτών,της Επανάστασης στο Ιάσιο το Φεβρουάριο του 1821,τον 19ο αιώνα μέχρι και τον 20ο αιώνα». Λέει ο ιερέας: «Aποκαλύπτει την συμμετοχη των ηθοποιών στον Ιερο Λόχο και την Επανάσταση του 1821,στη μάχη του Δραγατσανίου,στην Φιλική Εταιρία,την ίδρυση του Εθνικού Θεάτρου της Ρουμανίας απο ενα ήρωα Ιερολοχίτη τον Costache Aristia» συνεχίζει ο ιερέας.
Τα στοιχεια που αναφέρονται είναι αποτέλεσμα προσωπικης έρευνας του π. Μινώπετρου σε αρχεία κατα την περίοδο που εργάσθηκε ως σκηνοθέτης στη Ρουμανία. Τα επαλήθευσε με ρεπεράζ -ταξίδια στα πεδία των μαχών κατά το στάδιο προπαραγωγής της σειράς. «Η έρευνα που έγινε τότε είχε υψηλό προσωπικό ρίσκο λόγω της ιδεολογίας του εθνικοκομμουνισμού που απαγόρευε τα ιστορικά φιλμ και δεν υποστήριζε καμία άλλη αλήθεια πέρα από εκείνη της μαρξιστικής – λενινιστικής ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόμματος» συνεχίζει ο π. Μινώπετρος που χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της εκπομπής «αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους ήρωες και μάρτυρες Ελληνες ηθοποιους, σκηνοθέτες και δραματουργούς στην επανάσταση του 1821 στην Ρουμανία,την Ελλάδα,τα Βαλκάνια,την Μικρά Ασία,την Ιωνία και τον Πόντο».
Καλλιτεχνικά ανήσυχος ιερέας, ο πατέρας Πέτρος Μινώπετρος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και σπούδασε κινηματογράφο από το 1977 ως το 1982 στην Ρουμανία κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Τσαουσέσκου. Στη Ρουμανία γύρισε την μικρού μήκους ταινία «Επανάληψη» (1981) η οποία εκτός από το ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους στο φεστιβάλ της Μόσχας το 1981, αργότερα παίχθηκε στην Ταινιοθήκη του Βουκουρεστίου στα πλαίσια του αφιερώματος «Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους στη Ρουμανία 1952-1982».
Μετά την αποφοίτησή του ο π. Μινώποετρος επεστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση υπογράφοντας αρκετά ντοκιμαντέρ ανάμεσα στα οποία και τους «Κυνηγούς του Ουράνιου Τόξου» (1985, ΕΡΤ2), μια εκπληκτική αναδρομή στην ιστορία της Ελληνικής Ποπ Μουσικής, μέσα από επτά 45λεπτα επεισόδια κινηματογραφημένα σε 16 mm, (φιλμ). Δούλεψε επίσης στο θέατρο, την όπερα και το ραδιόφωνο.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο π. Μινώπετρος χειροτονήθηκε Διάκος (Διάκονος) της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ Ιγνάτιο και τον Μάιο του 2009 χειροτονήθηκε Ιερέας (Πρεσβύτερος) της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και πάλι από τον κ.κ Ιγνάτιο. Η δράση του για τον κινηματογράφο μετά την χειροτονία του είναι επίσης αξιοπρόσεχτη. Το 2013, για πρώτη φορά στον εκκλησιαστικό χώρο της Ελλάδας, το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερής Αρχιεπισκοπής Αθηνών ίδρυσε Ταινιοθήκη – Κινηματογραφική Λέσχη. Εμπνευστής και καλλιτεχνικός προγραμματιστής της Λέσχης ήταν ο π. Μινώπετρος, με επιλογές ιδιαίτερα αντισυμβατικές και πρωτοποριακές.
Τέλος, οι εκπομπές του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησιας της Ελλάδος εστιάζουν κυρίως σε θέματα Τέχνης, ενώ μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος είναι εκείνη στο ΑΙΤΙΟΝ με θέμα «Πνευματικότητα του Ταρκόφσκι μέσα από τον κινηματογραφικό λόγο».