Τις περισσότερες φορές οι λεπτομέρειες καθορίζουν την ουσία. Θα μπορούσα να πω σε όλες. Στην προκειμένη πάντως περίπτωση η λεπτομέρεια σαφώς και καθορίζει την ουσία.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου διοργανώνεται Bazaar διαβασμένων βιβλίων από τις 10:00 πμ στο Poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης ( Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 60 μέτρα από το μετρό, τηλ.210-3228839). Προσέξτε διαβασμένων και όχι μεταχειρισμένων βιβλίων. Κάποιοι θα πουν μικρή η διαφορά. Ένα μεταχειρισμένο βιβλίο είναι και διαβασμένο. Το διαβασμένο όμως δείχνει την αγάπη του ιδιοκτήτη – αναγνώστη, θα το διαπιστώσετε από τα τσακίσματα στις άκρες των σελίδων, τις όποιες σημειώσεις στα περιθώρια, ακόμα και το άρωμα που μπορεί να αναδύει. Το διαβασμένο βιβλίο αποκτά μια… μεταφυσική ιδιότητα που ο νέος ιδιοκτήτης – αναγνώστης καλείται να ταυτιστεί μαζί της. Πριν αρχίζει την ανάγνωσή του.

Στον πρώτο όροφο του Poems n’ Crimes, την Κυριακή θα υπάρξουν βιβλία από βιβλιοθήκες φίλων, σε άψογη κατάσταση και σε τιμές των 1, 2, 3, 5 ευρώ τα περισσότερα, που απευθύνονται σε αναγνώστες με ποικίλα ενδιαφέροντα: λογοτεχνία (ελληνική και ξένη), ιστορία, θεωρία, φιλοσοφία, πολιτική, μαγειρική κ.λπ. κ.λπ. Χρονολογικά ξεκινούν από τη δεκαετία του ’50 και φθάνουν στις μέρες μας.

Στο bazaar που θα διαρκέσει έως τις 20:00 δεν περιλαμβάνονται βιβλία του εκδοτικού οίκου για ευνόητους λόγους.

Και όσοι – όσες θέλουν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στο bazaar με τη μουσική, στις 21:00 στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν ρεμπέτικα τραγούδια, με ταξίμια – προσευχές, συνθέσεις πασίγνωστες, αλλά και λιγότερο γνωστές.

Συμμετέχουν ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Νιάρχος (κιθάρα, μπαγλαμαδάκι, φωνή), και η Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, φωνή) (Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3228839 (εσωτ. 201). Είσοδος 5 ευρώ).