κινηματογράφος
20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με την ανακοίνωση των βραβείων ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που εφέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Περιέλαβε περισσότερες από 150 ταινίες.

Τρένο και σινεμά

Την Τρίτη 13 Μαρτίου συνεχίζονται στο Τρένο στο Ρουφ οι ομιλίες με θέμα την ιστορία του τρένου σε σχέση με τον κινηματογράφο. Παρουσιάζει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Ο Καραγκιόζης… επιστρέφει!

Η επιτυχημένη παράσταση «Η επιστροφή του Καραγκιόζη στην πατρίδα», μετά την περιοδεία της σε πλατείες, σχολεία, χώρους υγείας της Αττικής και της περιφέρειας, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τις 11 Μαρτίου και για έξι παραστάσεις (15, 22/4 και 20, 26, 27/5) μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της όπερας σκιών. Στις 11.00.

Καρτούν στον Δαναό

Από την Κυριακή 11 Μαρτίου και για τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ενωση Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνει μεσημεριανές προβολές κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο στον κινηματογράφο Δαναός (Λ. Κηφισιάς 109, Αθήνα, μετρό: Πανόρμου) με τον γενικό τίτλο «Animation Matinees @ Danaos», στο πλαίσιο της Δράσης #GreekAnimationRocks.

θεατρο
Η Μαρία Μπράουν παντρεύεται

Το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν» ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» στις 25 Μαρτίου. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα, σκηνικά-κοστούμια Αγγελου Μέντη. Με τη Λένα Παπαληγούρα. Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Νίκος Γεωργάκης. Παραστάσεις: Τετάρτη (20.00), Πέμπτη & Παρασκευή (20.30), Σάββατο (21.00) & Κυριακή (19.00) –κατάλληλη άνω των 15 ετών.

«Νεκρασόφ» στο Από Μηχανής

Ο Βασίλης Οικονόμου σκηνοθετεί το ΘΕΑΜΑ στη σατιρική φάρσα «Νεκρασόφ» του Ζαν-Πολ Σαρτρ στο Από Μηχανής Θέατρο σε πανελλήνια πρώτη. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 18.00. Ως 5/4/2018.

εκθεση
«Εικαστική Δίοδος»

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Δημήτρης Α. Φατούρος: Εικαστική Δίοδος, αρχείο 1966» στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου). Τα εγκαίνια είναι την Πέμπτη (15/3), στις 20.00. Διάρκεια ως 28/4. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10.00-18.00, Σάββατο 11.00-17.00. Είσοδος ελεύθερη.

εκδηλωση
Ποιητές διασχίζουν την πόλη

Ενας ποιητικός περίπατος στην πόλη του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17/3). Με αφετηρία το ερώτημα του ρόλου της ποίησης στην καθημερινότητα της ζωής μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τρία δρώμενα στις 11.30. Η διαδρομή ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και περιλαμβάνει στάσεις, με ποιητικές αναγνώσεις σε διάφορα ιστορικά ή σημαντικά σημεία του Πειραιά. Συμμετέχουν και διαβάζουν ποιητές, ενώ πλαισιώνονται από μουσικούς. Ξεναγεί ο ποιητής Γιάννης Ευθυμιάδης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

μουσικη
Αττίκ και «Half Note»

Το «Half Note» και η Μικρή Αρκτος παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες ιστορίες» με τον Γιώργη Χριστοδούλου απόψε στο τζαζ κλαμπ «Half Note». Μια παράσταση που ξετυλίγει στο πρώτο μέρος τα άγνωστα «χαμένα» τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν. Καλεσμένες του οι Ανδριάνα Μπάμπαλη και Μελίνα Τανάγρη.

Μαργαρίτης στο «Γυάλινο»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης με τους συνεργάτες του και την ορχήστρα του θα παρουσιάσουν ένα λαϊκό πρόγραμμα, που επιμελείται ο ίδιος, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Για 2 Σάββατα του Μαρτίου, 17 και 24.

χορος
Τάνγκο στο «Half Note»

Από την Παρασκευή 16 ως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου το «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς) «αγκαλιάζει» σχεδόν ολάκερη την ιστορία του τάνγκο σε ένα πρόγραμμα αφιερω μένο στη μνήμη του μυθικού Luis Stazo (που τίμησε δύο φορές με την παρουσία του τον χώρο).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ