Οι συνθέτες συνθέτες, ο Νicola Piovani και Στέφανος Κορκολής συναντιούνται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους – την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή θα ακουστούν με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

INFO
NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
25e, 40e, 50e, 70e
φοιτητικά (Γ’ζώνη):15e
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’)
Πληροφορίες – Προπώληση
210 72.82.333 www.megaron.gr

Γιώργος Μαργαρίτης
Σάββατο 17 & 24 Μαρτίου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ένας σπουδαίος ερμηνευτής, ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, ο Γιώργος Μαργαρίτης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει το λαϊκό του πρόγραμμα που επιμελείται ο ίδιος, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Για 2 Σάββατα του Μαρτίου, 17 και 24.

Με τα επιτυχημένα τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό σεργιάνι σε όλες τις εποχές, από το χθες στο σήμερα, με τα τραγούδια της καριέρας του που μιλάνε στην καρδιά μας.

Ο Μαργαρίτης, αυτός ο άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού, στις επιλογές του τολμά και δοκιμάζει. Πότε με λαϊκούς, πότε με ρεμπέτες, πότε με έντεχνους, πότε με ροκ μπάντες. Ο Μαγκάρετ τραγουδά τον έρωτα, την αδικία, την ερωτική και κοινωνική παραβατικότητα και δεν χάνει ποτέ την αυθεντική και λαϊκή του αμεσότητα.



«Κελί 33», «Άκου τι θα πω», «Πεθαίνω για σένα», «Εσύ μου μιλάς στην καρδιά μου», «Το καλύτερο μπεγλέρι», «Δεν κόβω τις τρέλες μου», «Στου Παράδεισου την πόρτα» είναι λίγα από τα μεγάλα τραγούδια, ενός ρεπερτορίου που εκπλήσσει και συγκινεί.

Μαζί του, η Άσπα Θεοφίλου, η Βασιλική Μπέλλου και ο Πέτρος Σκάρος.



Τους πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Άγγελος Παπαδημητρίου, μπουζούκι
Γιάννης Τσατούχας, βιολί
Γιώργος Τσουπάκης, τύμπανα
Κώστας Πέτας, μπάσο
Γιώργος Ντινάκος, κιθάρα
Νίκος Κούρος, πλήκτρα – επιμέλεια ορχήστρας

Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη

(εκδόσεις Βακχικόν)

Tην Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 21.00 μ.μ., στο Jazz Point (Ακαδημίας 18 Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο «Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη του David Sheff (εκδόσεις Βακχικόν 2016).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σωτήρης Κακίσης (μεταφραστής της έκδοσης) και ο Θανάσης Μήνας (ραδιοφωνικός παραγωγός).

Η υπεύθυνη της βραδιάς Μαρία Γιαγιάννου, θα επιμεληθεί τη ζωντανή μουσική επένδυση, βγαλμένη από το πνεύμα των Μπιτλς, καθώς και το συντονισμό των ηθοποιών που θα διαβάσουν αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη του «σκαθαριού».

Για το βιβλίο

«Όλοι είμαστε σχετικά νέοι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα. Κι άμα το καλοεξετάσεις, απ’ ό,τι φαίνεται θα πατήσω τα 40 και η ζωή αρχίζει στα 40 -έτσι υπόσχονται. Κι εγώ το πιστεύω. Νιώθω υπέροχα και δε βλέπω την ώρα. Είναι να πούμε σα να πατάς τα 21, σαν: «Πω πω, τι θα γίνει μετά άραγε;». Μόνο που τούτη τη φορά είμαστε μαζί», ανέφερε ο Τζον Λένον στον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Σεφ λίγους μήνες πριν την τραγική δολοφονία του.

Η τελευταία συνέντευξη του διάσημου «Σκαθαριού» δόθηκε στο περιοδικό Playboy, λίγο πριν δολοφονηθεί από έναν θαυμαστή του στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Στο πλάι του η Γιόκο Όνο, σε μία συζήτηση-ποταμό που κράτησε 20 ώρες (!) και αποκαλύπτονται πολλά και σημαντικά: η γένεση και η διάλυση των Μπιτλς, ο γάμος του Λένον με την Όνο, οι σχέσεις του εκείνη την εποχή με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, η προσωπική διαδρομή του και οι υπαρξιακές του αναζητήσεις, αλλά και για τους φαν του συγκροτήματος οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικότερα τραγούδια των Μπιτλς.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος στον επίλογο της αμερικανικής έκδοσης: «Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο, μια ακόμη φορά μετά τη συνέντευξη. Tον κάλεσα στο σπίτι του, αν και ήξερα ότι ποτέ δεν απαντούσε ο ίδιος ούτε έβγαινε στο τηλέφωνο. Σε εκείνο το τηλεφώνημά μου όμως ο ψίθυρός του τον πρόδωσε. “Είσαι έξυπνος”, μου είπε. Μετά τις συνηθισμένες ερωτήσεις, ο Τζον μού θύμισε ότι πρέπει να συναντηθούμε τον Δεκέμβριο για να γράψω για το περιοδικό όσα τραγούδια δεν πρόλαβα κατά τη συνέντευξή μας».

»Ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον τα καλύτερα, μου είπε ότι ανυπομονεί να με ξανασυναντήσει κι εγώ τον ευχαρίστησα. Στις 7 Δεκεμβρίου, με κάλεσε η Γιόκο για να μου πει ότι ήταν πολύ ευχαριστημένη από τη συνέντευξή μας, το ίδιο και ο Τζον. Είχαμε αγγίξει τα standards που είχαν θέσει για το αποτέλεσμα. Μια μέρα μετά, στις 8 Δεκεμβρίου, ο Λένον “έφυγε”».

καλό σαββατοκύριακο
John Lennon – Imagine