Οταν μια παράσταση πηγαίνει καλά, τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Ο λόγος για «Τα παιδιά της Σφίγγας» και τον Σταμάτη Κραουνάκη, οι οποίοι αποφάσισαν να είναι παρόντες και όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές, αυτοί ουσιαστικά την στήριξαν και την έκαναν γνωστή, αυτοί της έδωσαν πνοή και δύναμη και κυρίως την ανέδειξαν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του φετινού χειμώνα. Μια παράσταση που κάνει τις Δευτέρες να μοιάζουν με Σάββατα.

Οπως άλλωστε σημειώνουν και οι συντελεστές – Σταμάτης, Σπείρα, συνεργάτες και ανθρωποι της Σφίγγαςτης παράτασης, «η σφίγγα είναι έντομο ερωτικό. Ως τέτοιο το αντιμετωπίσαμε. Της φτιάξαμε και τραγούδι ροκ στα Αρχαία Ελληνικά. Μ΄ αυτό παρουσιάζουμε τους συνεργάτες. Φτιάξαμε και τραγούδι για τους ανθρώπους μας που έρχονται και ξαναέρχονται. Το μήνυμα έφυγε βδομάδα τη βδομάδα.Αγαπήθηκε σα μια βραδιά που φτιάχτηκε για να ενώσει.Οι οχτώ σύντροφοι με τις εργατικές φόρμες περπάτησαν από τραγούδι σε τραγούδι.Έμειναν 4 Δευτέρες. Αποφασίσαμε παμψηφεί να τις δώσουμε δυνατά. Να γράψει στην καρδιά μας για πάντα».

Τραγουδούν οι:
Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε, νταούλι
Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε
Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν
Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Χάρης Φλέουρας: φωνή, κέφι, μπρίο, κουταλάκια

Αξεσουάρ και ρούχα η Έβελυν Σιούπη
Ενορχηστρώσεις η ομάδα μουσικών
Στον ήχο ο Γιώργος Τσατσούλης
Σχεδιασμό φωτισμού o Κώστας Μπλουγουράς
Στα φώτα ο Βασίλης Νικολόπουλος

Κάθε Δευτέρα στις 21.00
Μουσική σκηνή ΣΦΙΓΓΑ:
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής – Αθήνα
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές:
15€ στο μπαρ με μπύρα ή κρασί
12€ φοιτητικό και ανεργίας
Τραπέζι: 50€ φιάλη κρασί για δυο άτομα
και 100€ η φιάλη ποτό ανά τέσσερα άτομα
Για γκρουπ άλλη τιμή κατόπιν συνεννόησης

Χειμερινοί Κολυμβητές
Μουσική διαδρομή 50 χρόνων
Από την Παρασκευή 2 έως τη Δευτέρα 5 Μαρτίου
Half Note jazz club

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του, για 3η συνεχόμενη χρονιά, έρχονται στο Ηalf Νote για τέσσερις συναυλίες όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής.

Γύρω από ένα βασικό μουσικό κορμό θα καλύψουν το συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών που δεν έχουν τραγουδηθεί ποτέ έως τώρα στις συναυλίες τους. Η μουσική τους πρόταση συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας, όπως πάντα, τη γνωστή ζεστή και εύθυμη ατμόσφαιρα των συναυλιών τους. Ένα μουσικό-θεατρικό τοπίο ιδιαίτερων αισθήσεων είναι αυτό που έχουν στήσει εδώ και δεκαετίες οι Χειμερινοί Κολυμβητές εκφράζοντας με έναν καθαρά αβάν γκαρντ τρόπο την λαϊκή μας ποιητική φύση: τραγούδια από τους δίσκους τους, ανέκδοτα τραγούδια τους, μελοποιήσεις ποιημάτων, ρεμπέτικα και άσματα του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού.



Στις συναυλίες τους θα εμφανιστούν με την εξής διαφορετική σύνθεση κάθε βράδυ:

2/3 Αργ.Μπακιρτζής, Κ.Σιδέρης, Κ.Βόμβολος, Θ.Ρέλλος, Μ.Σιγανίδης

3/3 Αργ.Μπακιρτζής, Κ.Σιδέρης, Κ.Βόμβολος, Χ.Παπαδόπουλος, Μπ.Παπαδόπουλος

4/3 Αργ.Μπακιρτζής, Κ.Σιδέρης, Χ.Παπαδόπουλος, Μπ.Παπαδόπουλος, Μ.Σιγανίδης

5/3 Αργ.Μπακιρτζής, Κ.Σιδέρης, Κ.Βόμβολος, Θ.Ρέλλος, Μ.Σιγανίδης



Μερικές βραδιές, εναλλάξ, θα πλαισιώσουν το συγκρότημα η Εύη Μάζη (τραγούδι, φλάουτο), ο Διονύσιος Ρούσσος (κιθάρα,τραγούδι), ο Γιάννης Βρυζάκης (τραγούδι) και άλλοι φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες.

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
την Δευτέρα 5/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 2103228706
Ζαν Ζενέ
«Οι Δούλες»

Το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ ζωντανεύει και πάλι στη σκηνή του Υπογείου, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο ελληνικό κοινό σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη , σκηνοθεσία Δημήτρη Χατζημάρκου και με τις Ρένη Πιττακή, Μαρίνα Γεωργίου, Εκάλη Σώκου στους τρεις ρόλους.

Η υπόθεση με λίγα λόγια έχει ως εξής: Δύο υπηρέτριες καταστρώνουν την εξόντωση της λατρεμένης αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας. Τα αφελή σχέδια τους αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το έργο του Ζενέ να ανεβαίνει τόσο συχνά στην παγκόσμια σκηνή από το 1947 που γράφτηκε μέχρι τις μέρες μας; Σίγουρα: «Δεν πρόκειται για ένα έργο που θέλει να υπερασπιστεί τη μοίρα της τάξης των υπηρετών. Υπάρχει συνδικάτο που ασχολείται με τα ζητήματα αυτών των ανθρώπων. Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία…» διευκρινίζει ο ίδιος ο Ζενέ.

Οι δούλες, είμαστε εμείς. Με τα μικρά και μεγάλα μας όνειρα, τα ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας και στους άλλους, την απελπισμένη ανάγκη μας να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα, να φαντασιωνόμαστε μια άλλη ζωή από αυτή που ζούμε. Εμείς που ζηλεύουμε αυτό που δεν έχουμε και βασανιζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι δε θα το αποκτήσουμε ποτέ. Εμείς που νιώθουμε φόβο, μίσος αλλά και λατρεία απέναντι στην εξουσία. Εμείς που δεν τολμάμε να ζήσουμε αληθινά.

Οι Δούλες είναι οι αντι-ηρωΐδες της τραγωδίας των ημερών μας. Και η Κυρία τους είναι η φτηνή θεά που ορίζει τη μοίρα τους. Που σκηνοθετεί τη ζωή τους. Καμμία μεγαλειώδης κάθαρση σε αυτή τη σύγχρονη τραγι-κωμωδία. Ανθρώπινες στιγμές μόνο. Σκληρές, τρυφερές, αστείες, βίαιες, συγκινητικές. Και πάνω απ΄όλα, μια βαθιά ανάγκη για «παιχνίδι» μέχρι τελικής πτώσης. Αυτή την ανάγκη που κινεί το ίδιο το θέατρο και κρατά ζωντανή την επιθυμία μας να καταφεύγουμε σε αυτό είτε ως δημιουργοί, είτε ως κοινό. Αναζητώντας αυτό το «κάτι» που η ζωή επιμένει να μας κρύβει.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Συνεργάτης στη Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη- Εκτέλεση παραγωγής: Μαριλένα Μόσχου
Επεξεργασία ήχου- Β βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη

Παραστάσεις έως 1.4.2018:
Τετάρτη και Κυριακή 8μμ, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 9.15μμ
Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη και Παρασκευή 15 ευρώ/10 ευρώ μειωμένο/8 ανέργων
Πέμπτη: 10 ευρώ γενική είσοδος
Σάββατο-Κυριακή: 16 ευρώ/ 12 ευρώ μειωμένο και ανέργων

καλό σαββατοκύριακο
Michael Kiwanuka – Cold Little Heart