Sold out είναι για τον Φεβρουάριο η «Αγριόπαπια»: Η νέα παραγωγή του θεάτρου Πορεία με το κορυφαίο έργο του Ιψεν πήρε τη σκυτάλη από τη «Μεγάλη χίμαιρα» και προχωρά.
nnn
Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου ξεκίνησε με δύναμη και γεμάτη αίθουσα –και έτσι συνεχίζει. Οπως όλα δείχνουν, κάπως έτσι θα πάει και ο Μάρτιος, και όλη η σεζόν, με την ανταπόκριση να βρίσκεται στο 100%. Στη φωτογραφία πατέρας και γιος, Θέμης Πάνου και Γιάννος Περλέγκας.
nnn
Διότι τελικά αυτό είναι και το στοίχημα για να «χτιστεί» η φήμη ενός θεάτρου: καλές δουλειές διαρκείας. Η εμπιστοσύνη θέλει χρόνο.
nnn
Επέστρεψε για λίγο και θα ξαναφύγει: Το «Ανκόρ» («Encore») του Θεόδωρου Τερζόπουλου που περιοδεύει –στην Ιταλία αλλά και στην Ινδία –ολοκληρώνει απόψε έναν κύκλο αθηναϊκών παραστάσεων στη σκηνή του Αττις (στις 19.00, με τη Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό).
nnn
Σε συνέχεια από το «Alarme» και το «Amor», η παράσταση αποτελεί μια εμπειρία για τον θεατή, μια πρόκληση στην οποία «πρέπει» να ενδώσει. Γιορτάζοντας μαζί τα τριαντάχρονα του θεάτρου Αττις, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος καταθέτει με το «Ανκόρ» («Κι άλλο») έναν ακόμα κρίκο στο θέατρο που υπηρετεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια. Σωματικότητα, εκφραστικότητα και ένα μήνυμα που το εκπέμπει κάθε φορά συμπυκνωμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, που το παίρνεις μαζί σου φεύγοντας. Αξίζει.
nnn
«Παρ’ όλα αυτά», μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες. Μια παράσταση με εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο. Μια παράσταση-μαρτυρία και ντοκουμέντο, με την υπογραφή της Γεωργίας Μαυραγάνη.
nnn
Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια μοιράζονται από σκηνής την εμπερία τους και μαζί τη διάθεσή τους να μετατρέψουν το αρνητικό σε θετικό, να βγάλουν «ομορφιά από το κακό», που θα ‘λεγε και ο Μποντλέρ.
nnn
Γιατί η θεατρική τέχνη μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά σε πολλά επίπεδα και με πολλούς τρόπους.
nnn
Στο Από Μηχανής Θέατρο, από την Παρασκευή (στις 17.30). Για πληροφορίες και κρατήσεις, 210 3826.600.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ