κινηματογράφος
Ενα «Δέντρο» στον Βύρωνα

Με την προβολή της ταινίας «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Βύρωνα. Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου (8 μ.μ.) στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Ζουμπουλάκη.

Ψυχιατρική και σινεμά

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η πρόκληση του πάθους – Από τον έρωτα στον θάνατο» που διοργανώνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135) η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, προβάλλεται η «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Μιλούν: Αργυρώ Κυριαζή, Μάνια Παπαδημητρίου. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

ελληνική μουσική
Ο Σιδερόγιαννος… Σαββόπουλος

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, για 6 μόνο παραστάσεις, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που μας έχει συνηθίσει: στο Main Stage του «Gazarte», σαν ένας άλλος παραμυθάς, μας αφηγείται την ιστορία του Σιδερόγιαννου (The Iron John), το συναρπαστικό ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του μέσα από το δικό του πρίσμα. Ωρα έναρξης: 18.00.

Χατζής στο Μετς

Συνεχίζονται σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213.310) οι μουσικές παραστάσεις του Κώστα Χατζή με τον οποίο τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

τζαζ
Swingin’ Giants στο «Half Note»

Από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213.310), ο θρυλικός ντράμερ Alvin Queen συναντά τον μεγάλο τενόρο σαξοφωνίστα Scott Hamilton. Μαζί τους ο μπασίστας Γιώργος Αντωνίου, που εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες κάνει καριέρα στην Ελβετία, και ο σπουδαίος πιανίστας Claus Raible.

μετάδοση
«La Boheme» από τη Μetropolitan Opera

Η δημοφιλής όπερα «La Boheme» του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, μεταδίδεται από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Μουσική διεύθυνση: Μάρκο Αρμιλιάτο. Στον ρόλο της Μιμί η Σόνια Γιοντσέβα, του Ροντόλφο ο Μάικλ Φαμπιάνο, της Μουζέτα η Σουζάνα Φίλιπς. Στις 24/2, στις 19.30.

χορός
Ο Ακραμ Καν στη Στέγη

Το σόλο «Xenos» παρουσιάζει ο διάσημος βρετανός χορευτής και χορογράφος Ακραμ Καν, σε παγκόσμια πρεμιέρα, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στο επίκεντρο του έργου, που σηματοδοτεί την τελευταία εμφάνιση του Καν σε μεγάλης διάρκειας δημιουργία, βρίσκεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τον μύθο του Προμηθέα. Στις 21, 22, 23, 25, 26 και 27/2, στις 20.30.

θέατρο
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»

O Δάνης Κατρανίδης σκηνοθετεί και παίζει μαζί με την Παναγιώτα Βλαντή στο έργο του Γουίλι Ράσελ «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», στο θέατρο Πόλη. Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (18.00), Πέμπτη (19.00), Παρασκευή (21.00) και Σάββατο (18.00 & 21.00).

«Πενθεσίλεια» στη Στέγη

Το έργο του Κλάιστ «Πενθεσίλεια» παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα. Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης. Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Θάνος Τοκάκης, Αργύρης Ξάφης, Σύρμω Κεκέ, Αλκηστη Πουλοπούλου, Ηρώ Μπέζου, Κώστας Κορωναίος, Αινείας Τσαμάτης. Παραστάσεις ως τις 21/2 στις 21.00 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Αρχίζει «Το παιχνίδι της σφαγής»

Το έργο του Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής» κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Rex – Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη την Πέμπτη, στις 21.00. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Παίζουν: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη – Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ελενα Τοπαλίδου κ.ά. Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο (20.00) και Κυριακή (19.00).

«Εξω χιονίζει»

Παρατείνονται λόγω επιτυχίας οι παραστάσεις του έργου «Εξω χιονίζει» που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Σάκη Σερέφα. Διασκευή και σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου. Παίζουν: Ειρήνη Ιωάννου, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας. Στο θέατρο Επί Κολωνώ – Βlack Box. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (19.00) και Κυριακή (21.30), ως την 1η Απριλίου.

«Κλάρα Σούμαν»

Η παράσταση με τίτλο «Κλάρα Σούμαν – Τα χαρισματικά πρόσωπα μιας υπερμαριονέτας» πραγματεύεται την ιστορία ενός παιδιού-θαύματος που στη συνέχεια θα γίνει η σύζυγος του Ρόμπερτ Σούμαν. Σύλληψη – σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Φιορέντζης. Με τους Βικτωρία Κιαζίμη (πιάνο), Νικόλα Καραγκιαούρη (βαρύτονος) και τους ηθοποιούς Μαρία Ολγα Αθηναίου και Μιλτιάδη Φιορέντζη. Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – «Λευτέρης Βογιατζής». Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ