Eνας πρωτοπόρος της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, ο Χρήστος Μάγκος, έφυγε από την ζωή σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου. Ο Μάγκος ξεκίνησε ως διευθυντής φωτογραφίας – συνεργάστηκε με τον Αλέξη Δαμιανό στην «Ευδοκία» και σε μια απο τις ιστορίες του «Μέχρι το πλοίο» – και αργότερα εξελίχθηκε σε γκουρού της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και της διαφήμισης στη χώρα μας.
Ο Μάγκος υπήρξε επίσης κινηματογραφικός παραγωγός. Ανάμεσα στις ταινίες που έχει υπογράψει ως παραγωγός ανήκουν το «Είμαι…», δύο μνημειώδη πολιτικά ντοκιμαντέρ, η «Δίκη της Χούντας: Κορυδαλλός 75» (1981) και η «Δίκη των Βασανιστών: ΕΑΤ/ΕΣΑ 1967-1974» (1982) και ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου («Μελόδραμα», «Εργένης»).
Ο Μάγκος βοήθησε πολύ κόσμο στην δουλειά του. Ενας από αυτούς είναι ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης τον οποίο γνώρισε όταν ο τελευταίος έκανε την πρώτη κινηματογραφική ταινία του, «Βιοτεχνία ονείρων». Για κάποια χρόνια ο Μάγκος υπήρξε συνεργάτης του Μπουλμέτη ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook αποκαλεί τον πρώτο «μέντορά» του γράφοντας χαρακτηριστικά «δίπλα του έμαθα την δουλειά, και κυρίως τα μυστικά της σύνθεσης της εικόνας καθώς και το 3d».
Η κηδεία του Χ. Μάγκου θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 15:00, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου.