Μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής μόδας έφυγε από το ζωή το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Δημήτρης Παρθένης, με το διάσημο λευκό και τις λιτές γραμμές άφησε το στίγμα του τα σχεδόν 50 χρόνια της δράσης του.

Την είδηση του θανάτου του αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του οίκου Parthenis στο Facebook. «Μετά λύπης, ανακοινώνουμε την απώλεια του ιδρυτή του οίκου Parthenis, Δημήτρη Παρθένη. O Δημήτρης Παρθένης θα συνεχίσει να αποτελεί την πηγή εμπνευσης του οίκου Parthenis.» έγραφε η λιτή ανακοίνωση.



Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δεύτερα στις 1.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970, ενώ το 1979 εγκαινίασε την μπουτίκ στη Μύκονο. Εδώ και αρκετά χρόνια τα ηνία του label έχει αναλάβει η κόρη του Ορσαλία διατηρώντας τη μονοχρωμία και τη μίνιμαλ αισθητική που το καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην Πνοή Αγάπης, τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους, που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.