nnn
Προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Yale ήταν την περασμένη εβδομάδα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.
nnn
Παρουσίασε στους φοιτητές του θεατρικού τμήματος την κινηματογραφημένη εκδοχή της «Ιλιάδας», της παράστασης που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 στο Φεστιβάλ Αθηνών, και έκτοτε περιόδευσε εντός και εκτός.
nnn
Και παράλληλα έκανε Master Class πάνω στο ομηρικό έπος.
nnn
Μια τέτοια συνάντηση πιθανότατα να οδηγήσει σε συνεργασία ανάμεσα στο δικό μας Εθνικό και στο θεατρικό τμήμα του αμερικανικού πανεπιστημίου. Μακάρι…

nnn
Σκίζει: Από την πρώτη κιόλας παράσταση «Το Τίμημα» γέμισε την πλατεία του θεάτρου Ιλίσια και συνεχίζει ακάθεκτο.
nnn
Στο ενδιαφέρον και σύγχρονο –αν και γραμμένο αμέσως μετά το αμερικανικό Κραχ (1929) –έργο του Αρθουρ Μίλερ, η ερμηνεία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου κυριαρχεί, στον ρόλο του Γκρέγκορι Σόλομον.
nnn
Μετά την πρεμιέρα του «Καμπαρέ» που σκηνοθετεί, ο Σωτήρης Χατζάκης επιστρέφει στην «τρέλα» του…
nnn
Μετά τα μέσα Φεβρουαρίου ξενικά τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων με «Το ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ. Εναν ξεχωριστό μονόλογο στο παγκόσμιο δραματολόγιο.
nnn
Ελλαδογραφία: Ο Γιάννης Βούρος έγραψε ένα δικό του έργο-μονόλογο και το ερμηνεύει, τα Δευτερότριτα, στο θέατρο Αλκμήνη.
nnn
Ενα κείμενο για την πατρίδα, την ιστορία, τους ήρωες, το όνειρο. Ενα κείμενο που του επιτρέπει να μοιραστεί σκέψεις και αγωνίες.
nnn
Παράλληλα με τον Ντομένικο Σοριάνο, δίπλα στη Φιλουμένα Μαρτουράνο της Ελένης Ράντου, ο Γιάννης Βούρος αφήνει το δικό του αποτύπωμα.

nnn
Η Αννυ Λούλου και τα παραμύθια της…
nnn
Η κινηματογραφική και θεατρική ηθοποιός, που ξεκίνησε από το Θέατρο Τέχνης και συνέχισε με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, το ΚΘΒΕ και διάφορα ΔΗΠΕΘΕ, επιστρέφει για να πει τα παραμύθια της.
nnn
Σκηνοθετεί «Εξι παραμύθια της Ελληνικής Παράδοσης» στο θέατρο Μπιπ, με τα «Λιανοχορταρούδια» –κάθε Σάββατο απόγευμα.
nnn
Aντικατάσταση: Η Βίκυ Βολιώτη θα αποχωριστεί για τρεις εβδομάδες την οικογένεια του «Αυγούστου» στο θέατρο Χορν για να παίξει την Πενθεσίλεια στο ομώνυμο έργο του Κλάιστ, στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης. Θα επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στη Στέγη.
nnn
Ενδιαμέσως θα παίξει η Μαρία Πανουργιά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ