Πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία τους στο «Phil Spector», ο Μπάρι Λέβινσον και ο Αλ Πατσίνο ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. Αυτή τη φορά για την τηλεταινία «Πατέρνο», μια παραγωγή του ΗΒΟ όπου ο Λέβινσον ανέλαβε τη σκηνοθεσία και ο Πατσίνο τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παραγωγή, εναρμονισμένη στο κλίμα των ημερών, καταπιάνεται με το σκάνδαλο Σαντάσκι.

Πρόκειται για μια αρκετά σκληρή υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Τζέρι Σαντάσκι, προπονητή σε πανεπιστημιακές ομάδες αμερικανικού ποδοσφαίρου που καταδικάστηκε το 2011 για 45 βιασμούς αγοριών. Στο «Πατέρνο», η αφήγηση όλων αυτών των γεγονότων, περνάει μέσα από την πλευρά του Τζο Πατέρνο (Αλ Πατσίνο, στη φωτογραφία), στενού συνεργάτη του Σαντάσκι, ο οποίος έπειτα από 45 χρόνια ένδοξης καριέρας απολύθηκε εξαιτίας του σκανδάλου. Οπως εξηγεί ο Μπάρι Λέβινσον: «Δεν ακολουθώ κάποια ιδεολογική στρατηγική, ούτε προσπαθώ να πω στους θεατές ποια πλευρά να πάρουν σχετικά με τον προπονητή Πατέρνο.

Η ταινία παρουσιάζει στοιχεία της ιστορίας και σας αφήνει να κρίνετε μόνοι σας. Υπάρχουν φορές που μπορεί να πάρετε τη μια πλευρά, άλλες που θα νιώσετε το ακριβώς αντίθετο και νομίζω ότι αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την ιστορία καθηλωτική». Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Ντέμπορα Κέιν και Τζον Ρίτσαρντς ενώ πέρα από τον Πατσίνο πρωταγωνιστούν επίσης οι Ράιλι Κίο, Κάθι Μπέικερ, Γκρεγκ Γκράνμπεργκ και Ανι Παρίς.