Οι αρχές λογοκρισίας του Λιβάνου συνέστησαν την απαγόρευση της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post», λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα στη Βηρυτό αυτή την εβδομάδα.

Η σύσταση για να λάβει ισχύ θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Νουχάντ Μαχνούκ, αλλά αυτό θεωρείται απλά μια τυπική διαδικασία που πιθανότατα δεν θα σταματήσει την απαγόρευση.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα γιατί η αρμόδια αρχή έλαβε την απόφαση για απαγόρευση, ωστόσο ένα έγγραφο που διέρρευσε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης είναι στη μαύρη λίστα της Αραβικής Λίγκας, επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ.

Επίσης, δεν έχει γνωστό γιατί αναμένεται να απαγορευτεί η ταινία συγκεκριμένα και όχι οι προηγούμενες ταινίες που προβλήθηκαν κανονικά.

Αν και επισήμως η απαγόρευση δεν έχει τεθεί σε ισχύ, οι κινηματογράφοι σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχουν απομακρύνει τις αφίσες της ταινίας, που αναφέρεται στις αποκαλύψεις της Washington Post, για την αμερικανική πολιτική επί του πολέμου στο Βιετνάμ.