Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί

Σε έναν χώρο underground, στο Μέγαρο, ο Θοδωρής Οικονόμου αυτοσχεδιάζει μουσικά…
***
Ενας από τους καλύτερους και πιο αισθαντικούς μουσικούς του θεάτρου –και όχι μόνον -της εποχής μας δίνει ένα ρεσιτάλ με τη σφραγίδα και την υπογραφή του. Με αυτοσχεδιασμούς που ακουμπάνε στον μινιμαλισμό, σε κλασικές, τζαζ και παραδοσιακές φόρμες, σε διαφορετικά ρυθμικά μοτίβα και στη δύναμη της έκπληξης. Καθισμένος solo στο πιάνο, ο Θοδωρής Οικονόμου προσφέρει αυτό που ξέρει καλά: Απόλαυση. Με τον τίτλο «Βυθός» στο Β’ Υποσκήνιο της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη».
***
Πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής, είναι ο μουσικός της «Οδύσσειας» του Μπομπ Ουίλσον και του Εθνικού Θεάτρου, εκείνος που υπέγραψε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.
***
Με πλούσια και σημαντική δισκογραφική παρουσία εντός και εκτός Ελλάδος, έχει στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με ορχηστρικά σύνολα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Κίνα κ.ά. Εχει επίσης πραγματοποιήσει solo improvisation κονσέρτα στο Μουσείο Ακρόπολης (στo πλαίσιο της έκθεσης του Μπομπ Ουίλσον «La Τraviata») καθώς και στην Ιταλία (Μιλάνο, Παβία, Κρεμόνα). Εχει συνομιλήσει μουσικά με συνθέτες και ερμηνευτές, Ελληνες και ξένους, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συναυλίες των Lucio Dalla, Lara Fabian και Justin Hayward.
***
Ωστόσο το στίγμα του Θοδωρή Οικονόμου είναι το θέατρο: Και εκεί έχει πολλά ακόμα να δώσει –ενώ έχει δουλέψει και στον κινηματογράφο.
***
Το Σάββατο στις εννέα το βράδυ –στο Υποσκήνιο της Β’ Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη».
***
Ιδανικός αποδείχτηκε ο χώρος στο Υπόγειο του Ωδείου Αθηνών για την έκθεση – φόρο τιμής στη μνήμη του Δαμιανού Ζαρίφη για τα δεκάχρονα από τον θάνατό του.
***
Κοστούμια, φωτογραφίες, μακέτες, εξαιρετικά τοποθετημένα στον χώρο, όπου τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ μέσα σε ένα κλίμα σχεδόν κατανυκτικό.
***
Λιτοί και περιεκτικοί όσοι μίλησαν. Πολλές οι παρουσίες, με σημασία και νόημα. Ανάμεσα στους σπουδαίους, και τα δύο του εγγόνια, η Ηλέκτρα και ο μικρός Δαμιανός.
***
Κάπως έτσι φτιάχνεται, ίσως, η αθανασία…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ