Με ένα λεύκωμα και μια επετειακή βραδιά το Θέατρο του Νέου Κόσμου ετοιμάζεται να γιορτάσει επισήμως τα εικοσάχρονά του.
nnn
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, πού αλλού (;), Αντισθένους και Θαρύπου γωνία, στις επτά το απόγευμα, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν, μέσα από τις σελίδες ενός λευκώματος, την πορεία ενός θεάτρου –του δικού τους θεάτρου.
nnn
Ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής, μια και τώρα τη σκυτάλη έχει αναλάβει ο γιος του Μίλτος Σωτηριάδης, θα μιλήσει για τη γέννηση ενός χώρου, τα πρώτα χρόνια, τις χαρές και τις δυσκολίες, τις παραστάσεις, τις συνεργασίες.
nnn
Με την ιστορία να ξεκινά το 1995, χρονιά που ιδρύθηκε η Νέα Σκηνή Τέχνης, ενώ το 1997 η ερειπωμένη αποθήκη, του Φιξ, κηρύχθηκε διατηρητέα ως αξιόλογο βιομηχανικό κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα και στη συνέχεια μετατράπηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου –με τις τρεις αίθουσες. Το καλοκαίρι του ’97 παίχθηκε ο «Κοινός λόγος» και το νερό μπήκε στο αυλάκι.
nnn
Ομιλητής και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που ταύτισε τα πρώτα του χρόνια με τον σκηνοθέτη και τον χώρο –παίζοντας στη «Φιλονικία» του Μαριβό, προτού το θέατρο στεγαστεί στον Νέο Κόσμο, ενώ ακολούθησε η «Βρωμιά», στα χαλάσματα ακόμα του χώρου, και άλλες ακόμα παραγωγές. Αλλωστε ο ίδιος βρίσκεται στο λογότυπο του θεάτρου, σε μια σκηνή από τους «Δύο θεούς».
nnn
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και άλλοι ηθοποιοί που πορεύονται με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ενώ στο λεύκωμα, εκτός από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, γράφουν οι σταθερές αξίες, δηλαδή οι κυρίες Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Δήμητρα Κονδυλάκη και Μαρία Παπαλέξη. Στις σελίδες του λευκώματος προσπαθούν να χωρέσουν όλες οι παραστάσεις, τα έργα και φωτογραφικό υλικό.
nnn
Καλή συνέχεια!
nnn
«Σόλωνος 101»: Μια ενδιαφέρουσα έκδοση (Εναστρον) με δεκατέσσερα διηγήματα, γραμμένα από ευφάνταστους βιβλιόφιλους, που ίσως, κάποιοι από αυτούς, εξελιχθούν σε συγγραφείς. Τα πρώτα δείγματα είναι αισιόδοξα. Αλλωστε ο καθένας βλέπει τον κόσμο με τα δικά του μάτια και κυρίως με τα δικά του γράμματα και φτιάχνει το δικό του σύμπαν.
nnn
Καλή χρονιά και πεφωτισμένη!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ