Αφίσες της Μέριλ Στριπ στο πλευρό του Χάρβεϊ Γουάινστιν με το μήνυμα «Ήξερε» έχουν γεμίσει πολλές περιοχές του Λος Άντζελες.

Οι αφίσες, βασισμένες στο έργο της καλλιτέχνιδας Μπάρμπαρα Κροάγκερ, απεικονίζουν μια φωτογραφία με την Στριπ και τον Γουάινστιν χαμογελαστούς, ενώ τα μάτια της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού είναι καλυμμένα με μία κόκκινη ταινία που γράφει «SHE KNEW» (σ.σ ήξερε).

Είναι άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη street art πράξη που έχει τη μορφή guerilla ακτιβισμού, αλλά το μήνυμα είναι σαφές: Η 68χρονη ηθοποιός κατηγορείται ότι ήξερε, πράγμα που κατ’ επέκταση σημαίνει ότι επέτρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης για τα οποία κατηγορείται ο Γουάινστιν.

Η ίδια, απαντώντας στην ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν που ήταν αυτή που πρώτη την κατηγόρησε ανοιχτά ότι γνώριζε και αποσιώπησε την συμπεριφορά του αμερικανού παραγωγού, αρνείται ότι είχε την παραμικρή ιδέα και ανάμειξη σε όλα αυτά.

Όπως είπε η ίδια σε ανακοίνωση που παραχώρησε στηνHuffigton Post: «ποτέ στη ζωή μου δεν προσκλήθηκα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του» και συνέχισε: «με χρειαζόταν πολύ περισσότερο από ό,τι τον χρειαζόμουν εγώ, και έτσι κατέστησε σαφές ότι δεν επρόκειτο να μάθω τίποτα».

Στη συνέχεια απαντώντας στην Ρόουζ Μακ Γκόουαν: «Η Ρόουζ υπέθεσε και αναμετέδωσε κάτι ψεύτικο για εμένα και θα ήθελα να της πω την αλήθεια» και κατέληξε: «Λυπάμαι πολύ που με βλέπει σαν αντίπαλο γιατί και οι δύο, μαζί με όλες τις γυναίκες του κλάδου μας, στεκόμαστε απέναντι στον ίδιο αδυσώπητο εχθρό».

Οι αφίσες έχουν εντοπιστεί έξω από το κτίριο του Screen Guides, έξω από το σπίτι της ηθοποιού και απέναντι από το studio της Twentieth Century Fox – καθώς είναι η εταιρεία διανομής της νέας ταινίας της Στριπ «The Post».