Ο Δημήτρης Κοντογιάννης ανήκει στην κατηγορία των μουσικών ερμηνευτών που διακρίθηκαν για την αυθεντικότητα και την συνέπειά τους. Με μακρά πορεία τεσσάρων δεκαετιών στο λαϊκό τραγούδι, ο Δημήτρης Κοντογιάννης κουβαλά στις αποσκευές του ένα πολύτιμο μουσικό φορτίο το οποίο συγκέντρωσε με ακούραστη δουλειά και διαρκή εμβάθυνση στον ανεξάντλητο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Αυτό το διαχρονικό μουσικό ταξίδι επιφυλάσσει στους λάτρεις του είδους στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ» όπου ξεκίνησε ήδη τις εμφανίσεις του κάθε Σάββατο βράδυ (καθώς και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) μαζί με την σημαντική ερμηνεύτρια Θεοδοσία Στίγκα και ένα επιτελείο έμπειρων μουσικών όπως ο Κώστας Αναγνώστου στο μπουζούκι, ο Αλέκος Βαρανάκης στο ακορντεόν και ο Στέλιος Καρύδας στην κιθάρα.

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’70 με την Ρεμπέτικη Κομπανία, η οποία σηματοδότησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιού, ενώ σύντομα ακολούθησε προσωπική καριέρα συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ν. Ξυδάκης, ο Μ. Ρασούλης, ο Ν. Παπάζογλου, η Χάρις Αλεξίου, ο Ν. Μαμαγκάκης, ο Χρ. Νικολόπουλος, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Μ. Λοίζος, ο Τ. Σούκας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, αλλά και παλαιότερους όπως ο Β. Τσιτσάνης, ο Πρ. Τσαουσάκης, ο Οδ. Μοσχονάς, ο Κ. Ρούκουνας, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, ο Τ. Μπίνης κ.ά. Στο ενεργητικό του καταγράφονται 14 προσωπικοί δίσκοι, ενώ συμμετείχε σε 20 και πλέον ακόμη δισκογραφικές δουλειές, ενώ πήρε μέρος σε πλήθος σημαντικών συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το «ΧΑΜΑΜ» είναι ένα πραγματικό οθωμανικό χαμάμ το οποίο λειτούργησε ως τέτοιο μέχρι το 1955. Βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα, Δημοφώντος 97, σε μικρή απόσταση από τον ηλεκτρικό σταθμό των Άνω Πετραλώνων. Τηλέφωνο: 210 34 21 212.