Σίφνος, Πελοπόννησος, Σινά της Αιγύπτου, Τοσκάνη… Τόποι που έζησε και αγάπησε κυριαρχούν στην παλέτα της Μελίτας Αντωνιάδου, που φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στο χώρο τέχνης ΗΩΣ, στην οδό Χέυδεν 38 στην Πλατεία Βικτωρίας. Η ατομική έκθεση της ελληνίδας εικαστικού με θέμα αγαπημένα τοπία και τίτλο «Ευτυχισμένες Μέρες» θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου.
Τα έργα που εκτίθενται περιλαμβάνουν τοπία διαφόρων διαστάσεων. Ανάλογα με το μέρος, η επιλογήτης παλέτας αλλάζεικι έτσι η ένταση των χρωμάτων στα τοπία της Ελλάδας και της Ιταλίας δίνει τη θέση της σε πιο γήινους συνδυασμούς που είναι πιοαντιπροσωπευτικοί της ερήμου.
Εκτός από τοπία η Μελίτα Αντωνιάδου εκθέτει και κάποιες προσωπογραφίες ανθρώπωνπου συνάντησε σ’ αυτούς τους τόπους, καθώς και χαρακτικά που ανταγωνίζονται τις χρωματικές εναλλαγές με την αυστηρότητατου μαύρου πάνω στο λευκό χαρτί.
Ο τίτλος «Ευτυχισμένες Μέρες» περιγράφει τα αισθήματα της καλλιτέχνιδας το διάστημα που φιλοτεχνούσε τα συγκεκριμένα έργα –αλλά και την αγάπη που έχει σε αυτούς τους τόπους που την φιλοξένησαν και κατά καιρούς την φιλοξενούν ακόμα.
Η Μελίτα Αντωνιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αγγλία και στη συνέχεια ασχολήθηκεμε τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την εικονογράφηση και το σκίτσο.
Συνεργάστηκε για χρόνια με τις εκδόσεις Πατάκη ως εικονογράφοςπαιδικών βιβλίων κι έχει εκδώσειπαιδικά παραμύθια και ποιητικές συλλογές. Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Ίτανος, Μορφή, Μαΐστροςκαι το 1999 ίδρυσε τις εκδόσεις Δορκάςμε τις οποίες και ασχολήθηκε έως το 2013.
Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στοεξωτερικό. H πρώτη της ατομική έκθεσηέγινε στην γκαλερί Χρυσόθεμις στην Αθήνα το 2014.
Η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνει ξενάγηση και κεράσματα! Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 12.00′-20.00′, Σάββατο 11.00′-15.00′.
Χώρος Τέχνης ΗΩΣ, Χέυδεν 38, Πλατεία Βικτωρίας Τηλ. 210-82.37.111