Βασιλική τιμή για τον Εντ Σίραν! Ο 26χρονος τραγουδιστής και συνθέτης έγινε Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στον τραγουδιστή του «Perfect» ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας απένειμε παράσημο στη διάρκεια τελετής στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τις «υπηρεσίες του στη μουσική και στη φιλανθρωπία», σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Clarence House, της επίσημης κατοικίας του διάδοχου του βρετανικού θρόνου.

Η μέρα ήταν σημαδιακή για τον Σίραν για πολλούς λόγους.

«Ο παππούς μου πέθανε αυτή την ημέρα πριν από τέσσερα χρόνια, οπότε πραγματικά είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει, με την έννοια του κύκλου, νομίζω θα ήταν αρκετά περήφανος» υπογράμμισε ο Βρετανός τραγουδιστής.

«Ίσως ο Εντ Σίραν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι o καλλιτέχνης που θα αναλάβει τη διασκέδαση των προσκεκλημένων στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ τον ερχόμενο Mάιo» σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα ο Εντ Σίραν εξέφρασε την προθυμία του να ερμηνεύσει επιτυχίες του στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι.

«Νομίζω ότι όλοι οι Αμερικανοί ρωτούν τους Άγγλους: «Γεια σου, ξέρεις τη βασίλισσα;» Και ναι την έχω συναντήσει, αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός, αλλά δεν γνωρίζω τον Χάρι τόσο καλά» εξήγησε. «Με ρωτούν όλο αυτό το διάστημα, αν γνωρίζω τη βασιλική οικογένεια. Έχω συναντήσει τον Χάρι μία φορά! [Και] αυτό ήταν το 2011 ήταν στο Ιωβηλαίο της γιαγιάς του και είπαμε «Hey»,»Hey»… μόλις που τον γνωρίζω!».



O Εντ Σίραν γεννήθηκε το 1991 στο Δυτικό Γιόρκσαιρ και μεγάλωσε στο Φράμλιγχαμ της αγγλικής κομητείας Σάφολκ. Τρία χρόνια μετά την αρχή της καριέρας του, το 2008, μετακόμισε στο Λονδίνο, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη επιτυχία.

Στις αρχές του 2011 κυκλοφόρησε έναν δικό του δίσκο (No. 5 Collaborations Project), ο οποίος τράβηξε την προσοχή του Έλτον Τζον (Elton John) και του Τζέιμι Φοξ (Jamie Foxx). Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Asylum Records. Έτσι, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ (+), το οποίο το 2012 έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα επόμενα χρόνια κέρδισε δύο BRIT Awards για τον καλύτερο άνδρα τραγουδιστή, ένα βραβείο British Breakthrough, ενώ το The A Team κέρδισε ένα Ivor Novello Award για τη μουσική και τους στίχους του. Το 2014 ο Ed ήταν υποψήφιος για το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη στα 56α βραβεία Grammy.

Η δημοτικότητα του Εντ Σίραν στο εξωτερικό εκτοξεύτηκε το 2012. Στις ΗΠΑ πραγματοποίησε μια εμφάνιση στο τέταρτο άλμπουμ Red της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) και έγραψε τα τραγούδια για το βρετανικό-ιρλανδικό συγκρότημα One Direction.

Το τραγούδι του The A Team ήταν υποψήφιο ως τραγούδι της χρονιάς στα Βραβεία Grammy 2013 και το ερμήνευσε σε ντουέτο με τον Έλτον Τζον, κατά τη διάρκεια της τελετής. Πέρασε μεγάλο μέρος του 2013 περιοδεύοντας στη Βόρεια Αμερική, κάνοντας την έναρξη στην περιοδεία της Taylor Swift, ονομαζόμενη ως The Red Tour. Το φθινόπωρο του 2013 o Ed Sheeran πραγματοποίησε τρεις παραστάσεις, οι οποίες ξεπούλησαν τα εισιτήριά τους, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο (X) (προφέρεται Multiply), κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο στις 23 Ιουνίου 2014 και βρέθηκε στην πρώτη θέση του UK Album Charts, αλλά και του αμερικανικού Billboard 200. Το 2015 το άλμπουμ (X) κέρδισε το βραβείο Brit ( Brit Awards 2015 ) του βρετανικού άλμπουμ της χρονιάς και ήταν υποψήφιο για τα 57α βραβεία Grammy, ως άλμπουμ της χρονιάς. Το 2017 κυκλοφόρησε δύο καινούριες επιτυχίες, το «Shape of you και το Castle on the Hill, τα οποία αρχικά είχε γράψει για την Rihanna αλλά τελικά κυκλοφόρησε ο ίδιος. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο (?).