Ο διάσημος ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν είχε πολύ έντονη συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ, για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, με τον γνωστό παρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης Τζον Ολιβερ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης διάρκειας μιας ώρας που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 20η επέτειο από την ταινία «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος», μέρος της οποίας μεταφορτώθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, ο 80χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολιβερ, παρουσιαστή του δικτύου HBO, γνωστού για τα καυστικά του σχόλια.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η συγγραφέας Αννα Γκράχαμ Χάντερ είχε κατηγορήσει τον Χόφμαν ότι την είχε αγγίξει με προσβλητικό τρόπο το 1985 και της μίλησε με σεξουαλικά υπονοούμενα, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Ολιβερ υπενθύμισε τις κατηγορίες και καταφέρθηκε κατά του Χόφμαν, υποστηρίζοντας ότι η αντίδρασή του, η συγγνώμη που ζήτησε κατόπιν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον υποθετικό λόγο, ήταν ανεπαρκής.

«Αυτές οι αντιδράσεις με εκνευρίζουν»

Ο Χόφμαν επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από 40 χρόνια, γεγονός που δικαιολογούσε τον υποθετικό λόγο που χρησιμοποίησε.

Συμπλήρωσε ότι δεν πίστευε πως έκανε κάτι κακό και ότι τα σχόλιά του στο πλατό τότε ήταν ενδεικτικά των συνομιλιών μεταξύ των μελών της ίδιας «οικογένειας».

Ωστόσο, ο Ολιβερ έσπευσε να τονίσει ότι «ακριβώς αυτού του είδους οι αντιδράσεις με εκνευρίζουν», σημειώνοντας ότι η Χάντερ «δεν είχε κανένα συμφέρον να πει ψέματα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην εκδήλωση.
Κάποια στιγμή, ο Ντάστιν Χόφμαν αναφέρθηκε στον ρόλο του στην ταινία «Τούτσι» (1982), στην οποία υποδυόταν μια γυναίκα, προκειμένου να εξηγήσει ότι τότε «συνειδητοποίησε πως οι άνδρες συμπεριφέρονταν βίαια» στις γυναίκες.

Η συζήτηση αποτύπωσε το κλίμα που επικρατεί τελευταία στις ΗΠΑ, όπου, μετά τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Γουάινστιν στις αρχές Οκτωβρίου, σε καθημερινή βάση καταγράφονται καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης.