Συνεχίζει για Τρίτη μέρα ο «πόλεμος» που δέχεται η Νατάσσα Μποφίλιου μετά την δήλωσή της ότι είναι «τροτσκίστρια» και ψάχνει έναν ηγέτη για να τον ακολουθήσει στο βουνό.

Η ερμηνεύτρια που λατρεύεται από το κοινό μίλησε στον Δημήτρη Κανελλόπουλο και την εφημερίδα Συντακτών για τις πολιτικές της επιλογές, παππούδες της που σκοτώθηκαν στην αντίσταση, τη Χρυσή Αυγή και την δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν χαμό στο διαδίκτυο με ακροατές, συγγραφείς αλλά και δημοσιογράφων να της επιτίθενται στα social media. Παρόλο που η Μποφίλιου απάντησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook οι επιθέσεις εντάθηκαν αντί να σταματήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου «χαζοβιόλα» και η προτροπή του να φύγει η Μποφίλιου εκτός χώρας. «Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Έως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο Βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει» έγραψε στο facebook ο γνωστός συγγραφέας.

Στο ίδιο κλίμα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που χαρακτήρισε τη συνέντευξη: «Μνημείο μεταπολιτευτικής σκέψης αριστερού κουλτουροβολεψιματία – και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ. Το σχόλιο περί Μποφίλιου αφορά την ιδεολογία ως μάρκετινγκ. Δεν κάνει στρατευμένη τέχνη (τα τραγούδια της δεν είναι πολιτικά), αλλά self-branding ως κομμάτι του business model της με κοινά στόχους αριστερά και όχι. Μου λένε ότι έχει τίμια ψυχή. Θα φανεί απ/το αν θα γίνει Τσακνής.

Τα παραπάνω σχόλια αλλά και πλήθος άλλων ανάγκασαν την Μποφίλιου να απαντήσει, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ούτε λέξη από τις δηλώσεις της: «Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας. Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.

»Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες. Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας. Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο. Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.

»Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος. Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος όχι μόνο δεν πείστηκε για τις προθέσεις μετά και από την τελευταία της ανάρτηση αλλά συνέχισε τον «πόλεμο» αναφέροντας: «Διάβασα προ ολίγου και την απάντηση της Μποφίλιου στα σχόλιά μας. Ψάχνω να βρω κι εγώ μια έκθεσή μου για να της ανταπαντήσω, από την τρίτη δημοτικού, γύρω από τα αγαθά της αποταμίευσης, αλλά γαμώτη δεν την βρίσκω.

»Δεν ξέρω, βρε παιδιά. Σε καλό να μας βγει αυτός ο πολιτικός παλιμπαιδισμός, ο Τρότσκι αγκαλιά με τον Στάλιν, το αντάρτικο στο Βουνό με τον Ηγέτη, η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μόλις σφίγγουν οι κώλοι, να πετάμε και μια Ευρώπη των Εθνών για ξεκάρφωμα, έρωτα, επανάσταση και «στάσου, μύγδαλα». Ειλικρινά, εύχομαι εκ βαθέων, σε καλό να μας βγει. Μονάχα μην αποφασίσει ποτέ κανείς να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας. Με τέτοιο μαζικό κρετινισμό. Μια χαψιά θα μας κάνει. Βενσερέμος και Κάτω τα Φαρμάκια. Καληνύχτα».