Αντικαταστάσεις με ή χωρίς αιτία…
nnn
O σκηνοθέτης κλήθηκε να σώσει την παράσταση: Ο Kώστας Καζάκος, για παράδειγμα, αντικατέστησε τον Γιώργο Κυρίτση –στον οποίο προέκυψε ένα «μικρό πρόβλημα οθοπαιδικής φύσης», στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Θα υποδυθεί τον ρόλο του Φάνη Ποριώτη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα».
nnn
Λογικό, ηθοποιός ο Κώστας Καζάκος, έχοντας διδάξει και τον ρόλο, τον γνωρίζει καλά και από μέσα.
nnn
Μια άλλη αντικατάσταση έγινε στο θέατρο Αλκμήνη. Η Αριέττα Μουτούση αποχώρησε σιωπηλά από τη «Φθινοπωρινή ιστορία» του Αρμπούζοφ, αυτό το τρυφερό έργο για δύο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Χωρίς ανακοινώσεις, με την ευγένεια, την ποιότητα και τη διακριτικότητα που τη χαρακτηρίζει, η έμπειρη ηθοποιός θα έχει τους λόγους της.
nnn
Ο ρόλος πέρασε στα χέρια της σκηνοθέτριας, η οποία όμως ούτε τη σκηνική πείρα ενός Καζάκου διαθέτει ούτε την υποκριτική εμπειρία. Ναι, μπορεί να έχει βάλει την υπογραφή της στη σκηνοθεσία, αλλά αρκεί;
nnn
Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και Συρακουσών θα φέρει τον έλληνα διεθνή σκηνοθέτη-σκηνογράφο Γιάννη Κόκκο τον Αύγουστο στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου.
nnn
Με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή. Ενδιαφέρον.
nnn
Την πρώτη εικοσαετία της ζωής της συμπληρώνει η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδέρου της Ι.Π. Μεσολογγίου και το γιορτάζει με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των 180 χρόνων της ΑΣΚΤ –τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου (19.30).
nnn
Με τον πρύτανη της ΑΣΚΤ Πάνο Χαραλάμπους στον ρόλο του οικοδεσπότη, την εκδήλωση και την έκθεση θα χαιρετίσουν πολιτικοί, εκπρόσωποι της περιφέρειας και άνθρωποι της τέχνης –εκτός από τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, θα είναι και η Κατερίνα Κοσκινά, η Εύα Μελά, η Τατιάνα Αβέρωφ, ο Κυριάκος Κουτσομάλλης.
nnn
Στο θέατρο της ΑΣΚΤ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση «με συλλογές που περιλαμβάνουν έργα τα οποία και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της νεότερης ελληνικής τέχνης», όπως επισημαίνει η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα για τη Πινακοθήκη Μοσχανδρέου.
nnn
Στη φωτογραφία έργο του Μανώλη Χάρου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ