Δουλεύοντας ξανά σε μεγάλα τελάρα, ο ζωγράφος Τζουλιάνο Καγκλής δημιουργεί αναπάντεχες εικόνες. Ισως γιατί όπως αναφέρει και το σημείωμα της έκθεσης ο ίδιος «αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη βίαια ενστικτώδη πράξη του χεριού και τη δεξιότητα του ταχυδακτυλουργού». Κάπως έτσι η επιφάνεια του έργου, γίνεται ένα πεδίο μάχης αντίρροπων δυνάμεων, που δουλεύεται εξαντλητικά μέχρι να προκύψει το ζωγραφικό γεγονός.
Το στοίχημα είναι άλλωστε να εκπλαγεί κατ’ αρχήν ο ίδιος ο ζωγράφος. Και έτσι όταν το έργο ολοκληρώνεται, οι αποτυχίες και μεταμέλειες της διαδικασίας είναι εκεί, κρυμμένες, σε μια εικόνα που πλέον αφορά και τους άλλους.
Ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, πρ. πρύτανης της ΑΣΚΤ, σημειώνει χαρακτηριστικά στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο Τζουλιάνο, έχοντας βαθιά την αίσθηση του ζωγραφικού χώρου, αναπτύσσεται δυναμικά, ακολουθώντας την έμφυτη ζωγραφική του ορμή. Η δραστική πινελιά και η δραματική χρωματική διάθεση διεγείρουν βαθύτερες, πρωτόγονες μνήμες, ονειρικές επιθυμίες, ή εφιαλτικά όνειρα…»
Ποιος είναι ο Τζουλιάνο Καγκλής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και το Μαρτίνο Γαβαθά και Χαρακτική με το Γιώργο Μήλιο (1996-2002). Το 2003 απέσπασε υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. Το 2013 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Εχει παρουσιάσει το έργο του σε εννέα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Εργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19.30
Διάρκεια: ως 13 Ιανουαρίου 2018