Ο Χρήστος Στυλιανού (στη φωτογραφία) κατεβαίνει στην Επίδαυρο με τον ρόλο του Ορέστη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πρωταγωνιστεί στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης.
nnn
Αν και είχε ερμηνεύσει τον Ετεοκλή στους «Επτά επί Θήβας» (ΚΘΒΕ, 2016) σε διπλή διανομή με τον Γιάννη Στάνκογλου, τώρα ήρθε η ώρα να κάνει το δικό του, προσωπικό ντεμπούτο στο αρχαίο θέατρο.
nnn
Ο ηθοποιός με τις υψηλές υποκριτικές ικανότητες, τη γερή στόφα και το σύγχρονο παίξιμο χτίζει βήμα-βήμα την πορεία του. Και διαγράφει λαμπρή…
nnn
Κι αν ακόμη το καλοκαίρι μοιάζει μακρινό, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών προχωρεί με βήμα ταχύ και όπως όλα δείχνουν είναι ήδη έτοιμο εκείνο της Επιδαύρου.
nnn
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις και τις επαφές και έχει καταλήξει στις τελικές επιλογές…
nnn
Αλλωστε στο πρόγραμμα των Επιδαυρίων 2018 έχουν ενταχθεί ήδη δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη: οι «Βατράχοι» και οι «Αχαρνής».
nnn
Ο Κώστας Φιλίππογλου θα σκηνοθετήσει τους «Βατράχους» με τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Δημήτρη Πιατά και τη Σοφία Φιλιππίδου, ενώ τους «Αχαρνής» θα υπογράψει σκηνοθετικά ο Κώστας Τσιάνος σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.
nnn
Το παζλ της Επιδαύρου 2018 θα συμπληρωθεί με τις δύο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου –ως συνήθως, μια τραγωδία και μια κωμωδία, και ενδεχομένως άλλες δύο παραγωγές με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ…
nnn
Μακάρι, γιατί μία εκ των περσινών αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο λόγος για τους «Πέρσες» του Αισχύλου από τον θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη, με τη σύμπραξη ελλήνων ηθοποιών.
nnn
Η παράσταση, λόγω επιτυχίας, θα επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όχι στην Επίδαυρο, αλλά στο Ηρώδειο και σε περιοδεία.
nnn
Οι «Πέρσες» αποτέλεσαν σκηνοθετική πρόταση και παράλληλα έδωσαν στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τη δυνατότητα για τη συγκλονιστική της ερμηνεία ως Ατοσσας.
nnn
Είναι σημαντικό να τιμώνται οι παραστάσεις που πάνε το θέατρο μπροστά. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να παίζονται και να ξαναπαίζονται…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ