Μια ξεχωριστή διήμερη έκθεση με τα αγαπημένα παιχνίδια μικρών και μεγάλων, τα Playmobil, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από τις 18 μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, οι λάτρεις των εικονικών Playmobil θα έχουν την ευκαιρία να «διεισδύσουν» στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού, στα πλαίσια γιορτής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμερικάνικο σχολείο «Pinewood» στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τους 12 άθλους του Ηρακλή, μακεδονικές φάλαγγες και ρωμαϊκές λεγεώνες, ένα διάσημο ακροβατικό τσίρκο, μια χριστουγεννιάτικη αγορά, ένα πάρτι σκελετών και φαντασμάτων, όλα διοράματα κατασκευασμένα αποκλειστικά με playmobil.

Πρόκειται για μια διήμερη γιορτή, αφιερωμένη σε μικρά και μεγάλα παιδιά, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα «GreCoBil Team», που την περασμένη άνοιξη είχε πραγματοποιήσει μια ανάλογη γιορτή στο δήμο Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με τον συλλέκτη Playmobil, Ντένη Βαγγόπουλο, θα στηθούν συνολικά 15 διοράματα και θα χρειαστούν περισσότερες από 3.000 φιγούρες. «Θα υπάρχουν θέματα σε σχέση με την αρχαιότητα αλλά και από τη σύγχρονη ιστορία. Για πρώτη φορά θα έχουμε μια δεύτερη αίθουσα εκεί όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στα διοράματα που κάνουμε οι μεγαλύτεροι».

Ο κ. Βαγγόπουλος πρόσθεσε πως όλοι οι συλλέκτες δουλεύουν για αρκετούς μήνες πάνω στη θεματολογία τους, προτού την παρουσιάσουν στο κοινό, και δεν χρησιμοποιούν κανένα άλλο υλικό για τις μακέτες πέρα από τα Playmobil.

Η έκθεση διοραμάτων θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.